Vali Tutulmaz’ın Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 'Başöğretmen' unvanının verildiği 24 Kasım gününü, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. Bu anlamlı günü bir kez daha kutluyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum.

Dünyada itibarlı mesleklerin başında olan öğretmenlik mesleği; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir.

Her gün yeni bir heyecanla karşılarına gelen geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin; özverili, fedakâr, aklı ve bilimi, araştırmayı, milli ve manevi değerleri, sorgulamayı, eleştirel düşünebilen, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, büyük düşünen bireyler olarak yeşerteceği her bir öğrenci, aydınlık geleceğimizin teminatı olacaktır.

Eğitim bir disiplin ve gönül işidir. Mutlu, huzurlu, modern, güçlü ve toplumsal refah seviyesi üst düzeyde bir ülke olmanın yolu eğitimden geçmektedir. Eğitim, kalkınma ve gelişmenin de ana unsurudur. Ülkelerin geleceği, yeni nesillerin nitelikli bir eğitim alarak yetiştirilmelerine bağlıdır. İnsanları iyi yetiştiremedikten sonra ne yapılırsa yapılsın bir ülkenin kalkınması mümkün değildir. Bugün dünyada oluşturulan bütün katma değerin en önemli payı yine beşeri sermaye dediğimiz insan niteliğine aittir. Eğitimin işlevlerini yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması da her şeyden önce öğretmenlerin gayretine bağlıdır.

Modern toplumlar için eğitim bir politika konusu değil bir gelecek, beka meselesidir. İyi yetişmiş bir öğretmen bir sınıfı, bir okulu hatta bir bölgeyi değiştirebilir. Bu sebeple eğitim denildiğinde öncelik öğretmendir. Eğitim imkânlarımız ve okullaşma oranımız yükselirken, eğitimde kalite ve fırsat eşitliği kavramlarından da taviz vermememiz gerekmektedir. Böyle bir neticeye ulaşmanın en etkili yolu ise öğretmenlerimizin eğitimine azami özeni göstermelerinden ve örnek kişiler olmalarından geçmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi