Vali Tutulmaz’ın İstiklal Marşı Mesajı

Türk Milletinin yeniden uyanışı Milli Mücadele’nin ardından vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, Türk milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 99. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Mehmet Akif 10 kıta olarak kaleme aldığı muazzam eserinde önce bayrağa sesleniyor, ardından daima özgür yaşamış, bu uğurda nice şehitler vermiş ama hürriyetini vermemiş bu büyük milleti ve inançlarını övüyor ona mücadelesinde cesaret diliyordu. Çok yüksek bir sesle bazen bayrağa bazen de bir meçhul arkadaşa seslendiği şiirinde Türk Milletinin tasfiye harekâtına büyük bir meydan okuyuşuna inanarak, içtenlikle haykırarak kaleme aldı.

Her mısrasında bizi biz yapan değerleri anlatan, İstiklalin, istikbalin, milletin azim ve kararlılığının sembolü, Kurtuluş Savaşı'nın adeta manifestosu olan ve işgal günlerinde milli mücadele döneminde yazılan İstiklal Marşı, bugün hala Türk gençliğine rehberlik ediyor. İçimizi vatan, bayrak sevgisi ve millet olma bilinciyle titreten, Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı'mız, ülkemizin beka mücadelesinde sahip çıkmamız gereken ruhu, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan bizlere rehber olan bir metindir. Milletimizin en ihtiyaç duyduğu anda yeniden dirilişe ve uyanışa vesile olan, milletimize İstiklal Marşı’nı hediye eden vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, onun kişiliğini ve eserlerini gelecek nesillere anlatmak ve aktarmak bizlere düşen en büyük görevdir.

Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’mızın kabulünün 99. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.

Editör: Haber Merkezi