VALİ Tutulmaz’ın Dünya Yaşlılar Günü mesajı

Tecrübeleriyle bugünümüzü aydınlatan, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan toplumsal hayatımızın kültür çınarları, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran yaşlılarımız, bizim en kıymetli hazinelerimizdir.

Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutulmaması gereken en önemli husus bir gün hepimizin yaşlanacağıdır.

Köklü bir medeniyete sahip olmanın yolu yaşlılarımıza hürmet etmekten geçer. Milletimiz, büyüklere saygı göstermeyi küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, milli birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmıştır. Kültür hazinelerimiz yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün değerli ve kıymetli büyüklerimizin "Yaşlılar Günü"nü kutluyor, kendilerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor, ellerinden öpüyorum. Yaşınızla gönlünüzün eş olduğu günler yaşamanız dileğiyle.

Editör: Haber Merkezi