Vali Tutulmaz’ın Dünya Radyolar Günü Mesajı

Eğitim, haberleşme, eğlence, reklam gibi içerikleriyle topluma geniş bir yelpazede yayın hizmeti sunan radyo, ‘bireyden bireye iletişim aracı’ olarak, teknolojinin gelişmesiyle daha güçlü bir şekilde varlığını sürdürmektedir.

Her yıl 13 Şubat tarihi dünyada ve ülkemizde Dünya Radyolar Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizdeki 93 yıllık serüveninde, radyoyu sadece bir müzik kutusu olarak görmenin ötesinde, insanımızın gözü, kulağı, sesi bildik. Eskilerin tabiriyle “ajans saati”nde herkesi etrafına toplayan radyo, bir yandan ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelerden bizleri haberdar ederken, öte yandan da her kesimden insanın neşesine, hüznüne, özlemine ortak olan bir dost oldu. Gelişen teknoloji radyo ile aramıza mesafe koymuş gibi olsa da radyolar bizim için önemini hep koruyacaktır. Yüzlerini görmediğimiz, sadece sesleriyle onları tanıdığımız, her yerde, her zaman ve her anımızda bir dost gibi bizimle birlikte olan, medyanın görünmeyen yüzleri radyolar yaşantımızın vazgeçilmezleridir.

Bu vesilesiyle ülkemizde ve ilimizde radyo sektöründe emek veren, zor şartlar altında da olsa yayın hayatlarına devam eden radyoların tüm çalışanlarını tebrik ediyor; Dünya Radyolar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi