Vali Tutulmaz’ın Çanakkale Zaferi mesajı

Vali Mustafa Tutulmaz’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Çanakkale deniz ve kara savaşları, Türk Ulusal tarihinin 1800’lü yıllarının hemen hemen çoğunluğunda görülen yenilgilerden sonra askeri ve siyasal varlığını bir kez daha kanıtladığı savaşlardır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün kelimeleriyle Çanakkale 'Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan' zaferin adıdır. Türk ulusunun vatanını korumak ve kurtarmak için sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir savaşın adıdır Çanakkale. Dünya tarihine geçen ve Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuş ve bugün 104. Yılını gururla kutlamaktayız.

Türk Milleti Çanakkale Zaferi ile Türk Ulusunun 5000 yıllık tarih sahnesinden silinip gidemeyeceğini kendisi de şahsen idrak etmiş ve bunu bütün dünyaya İstiklal Savaşı’yla da kanıtlamıştır. Türk tarihinin yeniden yazıldığı mihenk taşlarından birisi olan Çanakkale, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, sarsılmaz bir imanla vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren dili, rengi, etnik kökeni farklı, ancak kader birliği yapmış vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir.

Milletimiz bu zaferi bize armağan edenleri asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde de bir vefa borcudur.

Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm kahraman şehitlerimize Yüce Allah’tan (cc) rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Editör: Haber Merkezi