Vali Tutulmaz’ın 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Günü Mesajı

Bugün; ömrünü vatanına ve milletine adamış olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Yüce Türk Milletinin bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97’nci yıl dönümünü kutluyoruz.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak kahraman ordumuza ithaf edilen İstiklal Marşı; aziz milletimizin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği onurlu mücadelesinin, yurt ve bayrak sevgisinin, inancının, kararlılığının ve azminin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı aynı zamanda, tarih boyunca bağımsız ve hür yaşamış bir milletin kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı Kurtuluş Savaşı’nda verdiği bağımsızlık mücadelesini tüm olumsuz şartlara rağmen güçlü bir irade ile kazandığını anlatan tarihi bir belge niteliğindedir.

Türk Milletinin değerlerini çok iyi bilen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşını yazarak Kurtuluş Savaşı’nda verilen destansı mücadeleyi en iyi şekilde anlatmış, milletimizin duygu ve düşüncelerine tercüman olmuş, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diye dua ederek, o yıllarda verilen mücadelenin büyüklüğünü en veciz şekilde ifade etmiştir.

Milletimizi aynı istikamet etrafında birleştiren, hürriyetimizin ve istikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşı’na saygı duymak, her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek, İstiklal Marşının yazılmasına neden olan milli mücadele yıllarının önem ve şuuruna vararak vatanımıza ve cumhuriyetimize sahip çıkmak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu bilinci aşılamak hepimizin görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümünde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Editör: Haber Merkezi