Vali Tutulmaz’a Göçmenler Günü hakkında bilgi verildi

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü programı kapsamında İl Göç İdaresi Müdürlüğünce yapılacak çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler vermek üzere Vali Yardımcısı Cafer Sarılı’nın başkanlığında Vali Mustafa Tutulmaz’a bir ziyaret gerçekleştirildi.

İl Göç İdaresi Müdür Vekili Mehmet Kaval, İl Göç İdaresi Müdürlüğü görevlileri ile yabancı uyruklu misafirler hazır bulunduğu ziyaret sırasında İl Göç İdaresi Müdürlüğü çalışmaları ve faaliyetleri hakkında Vali Tutulmaz’a bilgiler veren Vali Yardımcısı Sarılı önümüzdeki günlerde kutlanacak olan 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü hakkında da bilgiler verdi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve yabancı uyruklu misafirlerimizi makamında ağırlamanın kendisini mutlu ettiğini belirten Vali Tutulmaz; “Afyonkarahisar’da Uluslararası Korumada olan ve göçmen kabul edebileceğimiz arkadaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmek devletimizin dolayısıyla da bizim en önemli görevlerimizdendir. Bizler her zaman göçmen kardeşlerimize şefkatle yaklaşarak mevcut imkanlar ölçüsünde yardımcı olmalıyız. İlimizde yaşamlarını sürdüren yabancı uyruklu kardeşlerimizin eğitimden barınmalarına, sağlıktan diğer sosyal yaşamları ile ilgili hususlarda yardımcı olmalıyız. Bir yerde bu bizim insani görevlerimizdendir. Tüm kurumlar görevlerini layıkıyla yerine getirerek, yabancı uyruklu misafirlerimizi yaşamlarını kolaylaştıracak daha iyi ortamları sağlamalıyız. Göçmenler Günü vesilesiyle yapılan ziyaretleri nedeniyle tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum ve 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi