Vali Tutulmaz ZEKÂ 2019 Yılı 7. Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Vali Mustafa Tutulmaz ZEKÂ Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Uşak Valisi Funda Kocabıyık başkanlığında Uşak’ta yapılan Zafer Kalkınma Ajansı 2019 yılı 7. Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

Toplantıya, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Kütahya Valisi Ömer Toraman, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Vali Kocabıyık, toplantıda yaptığı konuşmada, ajansın plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu, kısa ve orta vadede yatırıma dönüştürülebilecek nitelikteki fizibilite desteği programına yapılan proje başvurusunu değerlendireceklerini kaydetti.

ZEKÂ bünyesinde ekonomik kalkınmayı amaçlayan projelere önem verdiklerini söyleyen Vali Kocabıyık, "TR33 Bölgesi'nin dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak, geleceğin nitelikli iş gücünün oluşturulması amacıyla okul çağındaki çocukların tasarım, yenilikçilik, üretkenlik kapasitelerini geliştirmeye yönelik hazırlamış olduğumuz program ile bölgemizde en az 40 atölye kurulmasını ve asgari 550 öğretmenin eğitim almasını hedeflemekteyiz. Bu kapsamda mottosu 'Kendin Yap' olan bir hareketi de başlattık” dedi.

Vali Kocabıyık'ın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantı sonunda Vali Kocabıyık, bölge illerin Valileri ve Zeka Yönetim Kurulu üyelerine Ulubey Park Kanyon Cam Teras’ı gezdirerek bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi