Vali Tutulmaz Yerli Üretim Kaya Kamyonunu Test Etti

DEMMAK Demireller Mak. San. Ve Tic. A. Ş.’ye ait üretim fabrikalarında incelemelerde bulundu.

İscehisar ilçesinde bulunan ve mermer makinaları konusunda sektörün önde gelen büyük firmalarından birisi olan DEMMAK Demireller Mak. San. Ve Tic. A.Ş. yerli üretime destek olmaya devam ediyor.

Vali Mustafa Tutulmaz programları kapsamında Demmak Demireller A.Ş’ye ait fabrikalarda incelemelerde bulunarak, Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel ve Başkan Yardımcısı Adnan Demirel’den fabrika ve üretim konusunda bilgiler aldı.

Daha önceleri yurt içi ve yurt dışına yönelik mermer işleme makineleri üreten Demmak Demireller A.Ş, bu kez Kaya Kamyonu üretti. Daha önceleri ithal edilen Kaya Kamyonu artık Demmak A.Ş’nin girişimleri ile yerli üretilecek. 29 Ekim’de kullanılmaya başlayan ve Deve adı verilen İlk Türk Kaya Kamyonunu Vali Mustafa Tutulmaz’da fabrikayı ziyaretinde kontak çevirerek test etti.

Vali Mustafa Tutulmaz ziyaretleri kapsamında İscehisar Mermer İhtisas OSB'de inşaatı devam eden Mermer Akademisi'nde de incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Son olarak İscehisar Mermer İhtisas OSB'de faaliyete geçen ve en büyük mermer işleme fabrikalarından biri olan Emin Demirel Mermer Fabrikası’nda da incelemelerde bulunarak, yeni fabrika hakkında ve fabrikada yapılacak üretim ve çalışmalar konusunda bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi