Vali Tutulmaz “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” İsimli Etkinliği Başlattı

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ile yaya güvenliğini sağlamak üzere Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek amacıyla “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” etkinliği düzenlendi.

Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan etkinlik kapsamında başta okullar olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları, hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde 13:00–15:00 saatleri arasında farkındalık oluşturmak amacıyla nöbet tutuldu.

İlimizde düzenlenen etkinlikte de Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Özer, trafik ekipleri ve öğrenciler ile birlikte yaya geçitlerinde nöbet tuttu.

152 Noktada 720 Personel Görev Aldı

“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” etkinliği öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Bugün ülkemiz genelinde her ilde ve ilçede yaya güvenliğine dikkat çekmek üzere bir program yapılıyor. Bizde ilimiz ve ilçelerimizde bu projeyi uyguluyoruz. Şuan itibariyle başladık. “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” projesi kapsamında toplanmış bulunmaktayız. Şimdi de yaya güvenliği için nöbet tutuyoruz. Bugün ilimizin 152 ayrı noktasında yaya geçitlerinde 720 personelle bu uygulamayı başlattık. İçişleri Bakanlığımızca bu yıl yaya öncelikli yıl ilan edilmişti. Bu kapsamda yaya güvenliğini ön planda tutan bir yıl olarak projeleri uygulamaya devam ediyoruz. Burada özellikle yaya geçitlerinde yayalarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz. Yaya geçitlerinde eğer ışık yoksa okul önlerinde ve normal yaya geçitlerinin olduğu yerlerde öncelik yayanındır. Trafik ışıkları var ise öncelik ışıklara uymaktır ve polisin olduğu yerlerde de polise uyulacaktır. Ancak ışık yoksa ve orada yaya geçidi var ise burada öncelik yayanındır. Sürücü vatandaşlarımızı da bu hususta özellikle uyarıyoruz” dedi.

Yayaya Öncelik Vermeye Özen Gösterelim

Yaya öncelikli anlayışın öncelikle gelişmiş ülkelerde uygulanan ve yerleşmiş olan bir uygulama olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu durumdan da insanlar memnundur. Ancak bizim ülkemizde bu yıl uygulamaya konulan yaya önceliğinde bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Bugün burada kolluk kuvvetlerimiz, trafikten sorumlu olan çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte bu hususa dikkat çekmek durumundayız. Bizim vatandaşlarımızı bu konuda uyarma görevimiz var. Vatandaşlarımızı, siz basın mensuplarının aracılığıyla uyarıyoruz. Öncelik yayanın olduğu yerlerde yayaların güvenli olmaları konusunda dikkat edilsin. Vatandaşlarımızın buna riayet ederken bilhassa durma anında mümkünse park ışıklarını yakarak arkadan gelen sürücüleri de uyarmış olsunlar. Ben inanıyorum ki bu proje ile ülkemizde trafik sorunsuz bir hale gelecek ve çok güzel bir sonuç elde edilecektir. Çünkü gelişmiş ülkelerde bu uygulama yapılıyor. İnşallah bizim ülkemizde de kısa sürede bu bilinç yerleşecek ve sağlıklı bir şekilde devam ettirilecektir” ifadelerini kullandı.

Atatürk Bulvarı üzerinde farklı noktalarda bulunan yaya geçitlerini tek tek kontrol eden ve incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri trafikte yayaya öncelik tanınması hususunda sürücüleri uyardı.

Vali Tutulmaz, trafikte seyreden ve yaya geçitlerinde duran şehir içi minibüs sürücüleri ve diğer araç sürücülerini de uyararak bilgilendirici broşür dağıttı.

Editör: Haber Merkezi