Vali Tutulmaz Yangın Protokolünü İmzaladı

Vali Mustafa Tutulmaz tarafından ‘Afyonkarahisar Orman Yangınları İle Mücadele Protokolü’ imzalandı.

6831 Sayılı Orman Kanununun 68 ve 76. maddeleri ile 69. maddesine istinaden çıkarılan ve Bakanlar Kurulu Kararı ile 09.10.1976 tarih ve 15729 Sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe konulan "Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkındaki Yönetmelik" in 32. maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 9. ve 66. maddeleri uyarınca oluşturulan; 2019 Yılı Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı.

Çakırköy Yangın İstasyonunda Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında toplanan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri yer alırken, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Orman Bölge Müdürü Recep Temel ve il müdürleri hazır bulundu.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Tutulmaz; “Biz yangınlar konusunda şanslı bir bölgedeyiz. Çok şükür ki geçen yıl çok ciddi bir yandın olmadı. İklimsel olarak soğuk şartlara sahibiz. Buda bizim için bir kazanç oluyor. Ama riskli alanlarımız var. Akdağ’da bunlardan birisidir. Böyle yerlerimiz Afyonkarahisar için büyük bir değerdir. Bunu için özel gayretlerimize devam etmeliyiz.” dedi.

Toplantıda sunum yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, alınan yangın tedbirleri ve yangınların çıkış nedenleri hakkında bilgi verdi. Yangınla mücadele kapsamında Orman Teşkilatı olarak hazırlıkların tamamlandığının altını çizen Temel, Vali Tutulmaz başkanlığında imzalanacak olan protokol ile çok daha verimli çalışmalar sergileneceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra protokolün maddeleri okunarak her kuruma düşen görevler titizlikle belirlendi. Protokole son şeklinin verilmesinin ardından kamu kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından imzalar atıldı.

Öncelikle Yangın Çıkmaması Yönünde Önlem Alalım

Toplantının sonunda konuşan ve Afyonkarahisar’da kamu, kurum ve kuruluşları arasında güzel bir uyum olduğuna değinen Vali Tutulmaz; “Bir kurumun derdini diğeri de benim derdim gibi algıladığı zaman orada problem çözülmüş olur. Şükür şuanda bizim kamu kurum ve kuruluşlarımız arasında güzel bir uyum var ve bunun da her alanda devam etmesini temenni ediyorum. Öncelikle yangın çıkmaması yönünde işbirliği yapalım. Kurumlar, muhtarlıklar, vatandaşlar hepimiz üzerimize düşen ne varsa yerine getirelim. Bu görev ve sorumlulukları da basın, sosyal medya ve diğer yollarla duyuralım. İstemediğimiz bir yangın çıktığında da müdahalede ve işbirliğinde tereddüt etmeyelim, zaman kaybetmeyelim. İnşallah bozkırın ortasında olan ilimiz bu son 10-15 yıllık sürede dikilen ağaçlarla ileride yeşil bir şehir konumuna gelme hızla ilerliyor. Yeşil alanımız şuanda % 20’dir. Bu ortalama Türkiye ortalamasına yakın. Bunu eğer Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi gibi yeşillik alanları ile değerlendirdiğimizde Afyonkarahisar olarak iyi bir konumdayız.” dedi.

Bugün Yeşil İçin Verilen Her Emek Geleceğe Yatırım

Dikilen her ağacın aslında geleceğe bir yatırım olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz; “30 yıl önce dikilen ağaç veya fidanlar Akdağ’ı oluşturmuş durumda. Harika bir doğa güzelliği var. Gitmeyenlere muhakkak gitmelerini tavsiye ediyoruz. Yine Gecek Termal Karşısında bulunan koşu parkuru var. O bölgede de çok güzel bir orman var. Yani içine girdiğinizde size ayrı bir haz veriyor. Spor yapma şevkimizi artıyoruz. İşte o gün emek verenler bugün belki şimdi hiçbirisi görevde değil ama karşılığını biz görüyoruz. Bugün verdiğimiz emeklerin karşılığı da bundan 15 yıl sonra, 20 yıl sonra görülecek. Afyonkarahisar yollarından yıllarca geçtim. Buralar bozkır bir yerdi ama şuan yemyeşil. İnşallah daha da güzel olacak. Özellikle Orman Teşkilatı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kazasız belasız bir yıl diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın ‘Afyonkarahisar Orman Yangınları İle Mücadele Protokolü’nü imzalamasıyla toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi