Vali Tutulmaz ve Eşi Engelli Vatandaşlarımız ile Bir Araya Geldi.

Vali Tutulmaz gün içerisindeki programları dahilinde ilk olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle misafirlerini makamında kabul etti. Her yıl 3 Aralık’ta düzenlenen Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve yönetim kurulu üyeleri ile ilimizde faaliyetlerini sürdüren engelli dernekleri başkanlarından oluşan heyet tarafından Vali Mustafa Tutulmaz’a ziyarette bulunuldu.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Sadece Dünya Engelliler Gününde değil, yılın her günü engelli vatandaşlarımızın sorunlarını gündeme getirmek ve bu sorunlara çözüm üreterek, engelli vatandaşlarımızın engelleri aşarak toplum içerisinde hayatlarını en iyi şartlarda sürdürmelerini sağlamak hepimizin görevidir. Tüm kurumlarımız vatandaşlarımızın her türlü kamu hizmetinden eşit şekilde faydalanması noktasında özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu noktada da bizler de sizlere yardımcı olmaya hazırız. Sizlerle değişik ortamlarda çeşitli vesilelerle görüşüyoruz. Bu nedenle Afyonkarahisar Valisi olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtirken, sizler ve bizler için önemli bir gün olduğunu düşündüğüm 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü kutluyor, ziyaretimize gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

İlimizde faaliyetlerini sürdüren engelli derneklerimizin başkanları ziyaret sırasında, Dünya Engelliler Günü kapsamında kendilerini misafir eden Vali Mustafa Tutulmaz’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Gün içerisinde Vali Tutulmaz’ın Eşi Fatma Tutulmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Engelli vatandaşlarımızın ailelerini ziyaret etti. Vali Tutulmaz’ın Eşi Fatma Tutulmaz, beraberinde Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan ile birlikte yaptığı ziyaret sırasında engelli vatandaşlarımız ile bir süre sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi.

Daha sonra 3 Aralık Dünya Engelliler gününü nedeniyle Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan akşam yemeğinde engelli vatandaşlarımız ile bir araya geldi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle engelli vatandaşlarımız adına düzenlenen yemeğe Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra 26. Dönem Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve yönetim kurulu üyeleri ile ilimizde faaliyetlerini sürdüren engelli dernek başkanları ve engelli vatandaşlarımız ile aileleri katıldı.

Engelli vatandaşlarımız adına düzenlenen yemekte konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Böyle güzel bir günde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Engellilik bizim tercihimiz değildir. Hatta sağlıklıyız demekle çoğu zaman bizim için lüks ve hepimiz bir yönü ile engelli adayıyız ve her an engelli olabiliriz. Bu tespitle meseleye baktığımızda sizlerin problemlerinizi, sıkıntılarınızı daha iyi anlayabilmek adına empati yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Devletimizde sosyal devlet anlayışı adına son 15 yılda önemli konularda sizlere destek verdi ve sizlerin problemlerini çözme yönünde gerek bulunduğunuz ortamlarda eğitim alabilmeniz, gerek kamu adına verimli iş sahibi olabilmeniz, gerekse de belediyelerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteği ile önemli kazanımlar elde edildi. Bu tabii ki de sosyal devlet olmanın sonucuydu. Devletimiz önceden de sosyal bir devlet idi. Anayasamızda sosyal devlet kavramı öncede geçiyordu. Son 15 yılda bu hizmetlerin sizlere gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın çok çok özel gayretleri vardır, bunu bilmenizi isterim. Cumhurbaşkanımız gerek engelliler olarak sizleri, gerekse fakir fukarayı her zaman gözetlemiştir ve her zaman her ortamda biz yöneticilere bu konuda hassas olmamız gerektiğini özellikle ifade etmiştir. Bu devletimizin genel uygulamasıdır. İnancımız gereği de bizler her zaman engelli kardeşlerimizin ve fakir fukaranın yanında olmak zorundayız. Bizim inancımız bunu emrediyor. İki hususta sizleri bilgilendirmek istiyorum, birincisi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün bünyesinde oluşturulan Engelsiz Yaşam Merkezi gündüz hizmet vermek üzere açılmıştır. Buradan faydalanacak kardeşlerimiz söz konusu müdürlük ile iletişime geçerek bugün itibari ile Engelsiz Yaşam Merkezinden faydalanabilirsiniz. İkinci hususta malumunuz olduğu üzere bizler muhtarlarımızın derneklerini birleştirerek tek bir derneğe indirdik. Bunu yapmaktaki amacımız derneğin daha güçlü olabilmesi içindir. Yine gazetecilerimiz iki ayrı dernekte idi, bir dernek çatısı altında birleştiler. Bu birleşmeler daha güçlü olabilmek içindir. Bu güzel günde engelli kardeşlerimizin dernekleri arasında da güzel bir birliktelik yakalayalım, problemleri daha güçlü bir şekilde kamuda, özel sektörde ve sizlerin çalışmalarınızla hep beraber, bir araya gelerek çözelim. Ben tekrar 3 Aralık Dünya Engelliler gününüzü kutluyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi