Vali Tutulmaz Trafik Tedbirlerini Yerinde Denetledi

İçişleri Bakanlığı yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla trafik denetimlerini en üst düzeye çıkardı. Bakanlık 9 günlük bayram tatili süresince trafik denetimlerini 31 Mayıs 2019-10 Haziran 2019 arasında 11 gün süreyle hem karadan hem de havadan gerçekleştirecek.

Güvenlik tedbirleri kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz’da bayram süresince görev yapan Jandarma ve Emniyet ekipleriyle birlikte denetimlerde bulundu.

Denetimlerden ilki Kütahya yolunda yapıldı. Jandarma ve Emniyet ekiplerinin denetimlerine katılan Vali Mustafa Tutulmaz vatandaşların hem kandilini kutladı, hem de iyi bayramlar dileklerini iletti. Vali Tutulmaz trafik kurallarına dikkat etmeleri hususunda da sürücülere ve yolculara uyarılarda bulundu.

Kendinizin ve Diğer Sürücülerin Can Güvenliğini Riske Atmayın

Bir diğer denetim Ankara yolunda Susuz Kavşağında gerçekleştirildi. Jandarma ve Emniyet ekiplerinin ortak denetimine katılan Vali Mustafa Tutulmaz durdurulan araç sürücülerine emniyet kemerlerini takmalarını, araç sürücülerinin cep telefonuyla konuşmamalarını, trafik kurallarına uymalarını ve hız limitine riayet etmelerini söyleyerek uyarılarda bulundu. Hem kendi can güvenliğinizi, hem de trafikteki diğer sürücülerin can güvenliğini riske atmayın uyarısı yapan Vali Mustafa Tutulmaz vatandaşlara iyi bayramlar dileklerinde bulundu.

165 Tim Görev Başında

Basın mensuplarına denetimler hakkında açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Uygulama noktalarında İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığımızca 165 tim görev yapıyor. Her 8 kilometreye bir trafik timi gelecek şekilde yolları kontrol ediyoruz. Bugün itibariyle 50 bin araç bu yollardan geçmiş durumdadır.” dedi.

Her 8 Kilometreye Bir Trafik Timi Gelecek Şekilde Kontrol Yapılıyor

Afyonkarahisar’ın yolların kesişme noktasında olması dolayısıyla bayramlarda trafik yoğunluğunun arttığına dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Afyonkarahisar'da Ankara, Antalya, İzmir ve İstanbul güzergâhlarında trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bu tedbirleri de bugün yerinde takip ediyoruz. Uygulama noktalarında İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığımızca 165 tim görev yapıyor. Her 8 kilometreye bir trafik timi gelecek şekilde yolları kontrol ediyoruz. Bugün itibariyle 50 bin araç bu yollardan geçmiş durumdadır. Bu yoğunluğa rağmen sadece 2 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Keşke bu kazalar da olmasaydı. Ama 50 bin aracın geçtiği bir yerde bu 2 kaza kabul edilebilir ölçüdedir. Bizler kazaların yaşanmaması ve huzurlu bir tatil için bayram süresince denetimlere devam edeceğiz. Yollardaki denetimler ve kontroller 13 radar aracı, 27 drone, 1 helikopter ve 572 jandarma ile polis memuruyla yapılıyor. Havadan ve karadan denetimlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Bayram süresince Denetimler Devam Edecek

İçişleri Bakanlığının "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın", "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim" ile "Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projeleri hakkında da bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz: “Yol denetimlerinde yaptığımız projelerle ilgili sürücülere bilgiler veriyoruz. Onların bu kampanyalara ve projelere daha duyarlı hale gelmelerini sağlıyoruz. Gerek İl Emniyet Müdürlüğü, gerekse de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimiz önceki gün itibariyle denetimlerine başladı. Bayram süresi boyunca her gün yoğun bir şekilde denetimlerine devam edecekler. Sürücülerden ricamız kesinlikle hız yapmasınlar ve trafik kurallarına uysunlar. Kurallara uyulduğunda kaza olmaz. Olsa bile ölümlü kazalar olmaz. Onun için trafik kurallarına uyarak hareket edelim” ifadelerini kullandı.

Emniyet ve Jandarma ekipleriyle günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile Vali Mustafa Tutulmaz’ın gün içerisindeki programı sona erdi.

Havadan da Trafik Denetimleri Yapılıyor.

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bu bayramda havadan denetimlere ağırlık veriliyor. Bu kapsamda Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Çay-Dinar ve Çay-Bolvadin güzergâhlarında helikopter ile havadan trafik denetimi yaptı.

Editör: Haber Merkezi