Vali Tutulmaz Öğretmenler günü Kutlama Programına Katıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ’e 'Başöğretmen' unvanının verildiği 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu anlamlı gün dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da kutlama programı düzenlendi.

Kamil Miras Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan kutlama programına Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Ali Özkaya ve Mehmet Taytak ile İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında Havva Öz, emekli öğretmenler adına bir konuşma yaptı.

Ardından protokol konuşmalarına geçildi. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Melike Karademir’in şiir dinletisiyle devam eden programda yine Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen koro dinletisi ise katılımcılardan büyük alkış aldı.

İlimiz müzik öğretmenlerinin müzik dinletisinin icra edildiği törende Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenlerde bu anlamlı günde “Öğretmenliğe Giriş Andı” okudu.

İlimiz şairlerinden İhsan Akbel’in şiir dinletisinin akabinde vatandaşın gözünde öğretmen ve öğretmenlik mesleği konulu kısa film gösterimi yapıldı.

Törenin sonuna doğru ise görev sürelerini tamamlayan ve emekli olan öğretmenlere Vali Mustafa Tutulmaz tarafından Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi.

Hafta süresince yapılan yarışmalar ve diğer etkinliklerde dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle kutlama programı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi