Vali Tutulmaz Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu

2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. Vali Mustafa Tutulmaz, Emirdağ ilçesinde Mithatpaşa Ortaokulu’nda karne dağıtım töreninde öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Afyonkarahisar genelinde 145 bin 889 öğrenci ile 10 bin 462 öğretmen için yarıyıl tatili başlamış oldu.

Karne dağıtım törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Vekili Abdüssamed Kılıç, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın,, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türkçe-İngilizce Sokakları Tam Not Aldı

2023 eğitim vizyonu çerçevesinde Emirdağ Belediyesi, Sivil Toplum Örgütleri ve Mithatpaşa Ortaokulu işbirliğiyle oluşturulan Türkçe-İngilizce Sokakları ile Obeziteyle Mücadele Parkurunun açılışlarını gerçekleşirdi. Vali Tutulmaz, Obeziteyle Mücadele Parkurunu inceleyerek, protokol üyeleriyle birlikte test etti. Okul koridorlarının öğrencilerin eğitimleri ve daha iyi öğrenmeleri için çeşitli materyallerle donatıldığı sokaklar da Vali Tutulmaz ve protokolden tam not aldı. Vali Mustafa Tutulmaz bu örnek uygulama dolayısıyla emeği geçenleri tebrik etti.

Dinlenin, Eğlenin, Okuyun

Daha sonra sınıfları ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilere karnelerini takdim etti. Tatil süresince bol bol dinlenmelerini, eğlenmelerini tavsiye eden Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilerden fırsat buldukları anlarda kitap okumalarını istedi.

Hayırseverlerimiz Bağışta Yarışıyorlar

Vali Mustafa Tutulmaz hayırsever Ali Rıza Kara ve eşi Hava Kara tarafından yaptırılan Ali Rıza ve Hava Kara Anaokulu’nun açılışını gerçekleştirdi. Açılış programında konuşan ve hayırsever Kara çiftini eğitime yaptıkları yatırımdan, eğitime verdikleri önemden dolayı kutlayan Vali Mustafa Tutulmaz: “Hayırseverlerimizi doğup büyüdükleri memleketlerine bir şekilde bu hizmeti vermelerinden dolayı da ayrıca tebrik ediyorum. Gerçekten hayırsever olmak kolay değil. İnsanoğlu kazancını vermekte biraz çekingendir. Kara çifti yıllarca yurtdışında yaptıkları kazançlarından artırdıkları paralarla bugünlere geldiler ve bu yatırımı yaptılar. Emirdağ’a olan vefalarını, eğitime olan vefalarını gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar ve özellikle Emirdağlı hemşerilerim eğitime bağış noktasında yarışıyorlar. 3-4 ay önce yine bir başka okulumuzun açılışını yaptık. Her dönemde yılda bir iki kez açılış için buraya geliyoruz. Bundan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.” dedi.

Tatili Verimli Geçirin

Öğrencilere tatil içinde tavsiyelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Bugün eğitim öğretim yılı sona eriyor. Öğrencilerimiz 4 ay süreyle yapmış oldukları eğitimin karşılığını dinlenme olarak alıyorlar. Kitap okuma ve değişik aktivitelerle 2. Döneme hazır hale gelecekler. Bol bol eğlenin, dinlenin ve kitap okuyarak tatil sürecini verimli geçirin. Ben bir kez daha emeği geçen herkesi kutluyorum. Hayırseverlerimizi yeni yatırımlar yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Ardından anaokulunda incelemelerde bulunan Vali Tutulmaz, öğrencilerle sohbet etti.

Yarıyıl Tatili 31 Ocak’ta Sona Eriyor

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrencinin yarıyıl tatili bugün başladı. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak arasında olacak. 1 milyonu aşkın öğretmen de öğrencilerle birlikte tatile girecek.

2. Yarıyıl 3 Şubat’ta Başlayacak

İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi başlayacak. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan'da yapılacak. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek

Editör: Haber Merkezi