Vali Tutulmaz Öğrencilerimizin Karne Sevincine Ortak Oldu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yarıyılı tamamlanırken, Vali Mustafa Tutulmaz çocukların karne sevincine ortak oldu.

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki karne dağıtım törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi okul müdürü ve öğretmenleri tarafından karşılanan Vali Mustafa Tutulmaz 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yarıyılının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Daha sonra sınıflara giren ve öğrencilerle teker teker ilgilenen Vali Mustafa Tutulmaz öğrencilerdeki karne sevinci ve heyecanlarına ortak oldu.

Karne dağıtım töreninde değerlendirmede bulunan Vali Mustafa Tutulmaz; “Bugün 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamlamış bulunuyoruz. Bütün okullarda karneler şu an itibariyle dağıtılmaya başlandı. Öğrencilerimiz bu sürenin bir karşılığı olarak 15 gün dinlenecekler. Tabi üniversiteye, liseye hazırlananlar bir taraftan çalışmaya devam edecekler. Bu dönemde öğrencilerimize öncelikle kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda velilerimizin de çocuklarımızın kitap okumalarını teşvik etmeleri için gayret etmelerini istiyoruz. İlimizde 133.000 ‘in üzerinde eğitim-öğretim gören öğrencimiz var. 8.000 ‘in üzerinde öğretmenimizle bu eğitim devam etti. Şükür ilk dönem herhangi bir olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Genelde hep olumlu yönleriyle okullarımızı görmeye başladık. Bu bizim açımızdan sevindirici bir durumdur. Başta velilerimiz olmak üzere emeği geçen öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitimin yapı taşlarını ailelerin oluşturduğunu vurgulayan Vali Tutulmaz; “Özellikle velilerimize teşekkür ediyorum dedim. Bunu özellikle vurgulamak isterim. Eğitimin en önemli parçası velilerdir. Veliler eğer eğitimle ve çocukları ile ilgili olmazlarsa bizler okullarda ne kadar gayretli olursak olalım eğitimin bir yönü eksik kalacaktır. Onun için biz velilerimizin öğrencilerimizle yakından ilgilenmelerini, onların eğitimlerinde ilgili olduklarını çocuklarımıza hissettirmelerini istiyoruz. Bu konuda rehber öğretmenlerimiz devamlı velilerle bağlantı kurmaya çalışıyoruz. Bu bağlantıyı çok iyi kurduğumuzda ilimizin eğitim seviyesinin daha üst düzeylere çıkarılacağına inanıyoruz. Bu anlamda 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yarıyılının hayırlı ve uğurlu olmasını diler, bundan sonraki dönemlerde de öğrencilerimizin başarılarının artarak devam etmesini temenni ederim.“ dedi.

Karne dağıtma töreni, Vali Tutulmaz’ın okul içerisinde bulunan Z Kütüphanede incelemelerde bulunması ve idareciler, öğrenciler ve eğitimciler ile birlikte fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi