Vali Tutulmaz İlçelerdeki Vatandaşlarla Bayramlaştı

Vali Mustafa Tutulmaz Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma törenlerinde Afyonkarahisar’ın ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek, bayramlarını kutladı.

Vali Mustafa Tutulmaz’a bayramlaşma ziyaretlerinde Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Muhtarlar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri eşlik etti.

İlçe Ziyaretleri Sultandağı’ndan Başladı

Bayramın ikinci gününde Sultandağı ve Çay ilçelerine giden Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri ilçe halkıyla bayramlaştı. Sağlık, afiyet ve huzur içerisinde nice bayramlar dileyen Vali Tutulmaz, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Bayram boyunca 17 İlçe ile Bayramlaşıldı

Bayramın 3. Gününde 7 ilçede bayramlaşan Vali Mustafa Tutulmaz sırasıyla Başmakçı, Dazkırı, Evciler, Dinar, Sandıklı-Kızılören, Hocalar ve İhsaniye ilçelerinde bayramlaşma törenlerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Afyonkarahisar’da güzel bir bayram geçtiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz, nice bayramlarda birlik, beraberlik ve huzur içerisinde bir arada olabilmeyi temenni etti.

Çobanlar, Bolvadin, Emirdağ, Bayat, İscehisar, Sinanpaşa, Şuhut ilçelerinde düzenlenen bayramlaşma programı da bayramı takip eden Cuma günü yapıldı. Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri, ilçe halkıyla kucaklaşarak, huzur ve şeker tadında nice bayramlara erişebilmeyi diledi. Bayramlaşma programında verilen ortak mesaj, sağlık, huzur, birlik ve beraberlik oldu.

Bayram Bizim Toplumuzda Ayrı Bir Yer Tutuyor

İlçe ziyaretleri sırasında Ramazan Bayramı'nı Afyonkarahisar merkez ve tüm ilçelerindeki vatandaşlarla bayramlaşmadan memnun olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Vali Mustafa Tutulmaz: “Toplumumuzda bayramların ayrı bir yeri vardır. Ramazan Bayramı'nı hep birlikte yaşıyoruz. Her bayram olduğu gibi yine sizlerle birlikteyiz. Biz Afyonkarahisarlılar olarak bir geleneğin içerisindeyiz o da şu: Afyon'da 3 gün olan Ramazan Bayramı 4 gün oluyor. Bu günleri bizler ilçelerde geçiriyoruz. Tek tek her ilçeyi gezerek bayramlaşıyoruz. Bugünde sizlerle birlikteyiz. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Allah sağlıkla, huzurla nice bayramları yaşamayı nasip etsin diyorum. Hepinizin bayramı mübarek olsun. Bir ay boyunca dini duyguların yoğun olduğu, kardeşlik duygularının yoğun yaşandığı bir dönemi geçirdik. Şimdi de bayramı birlikte geçiriyoruz. Bizim toplumumuz bayramları özümsemiş bir toplum. İbadetini yapsa da yapmasa da herkes bayrama ayrı bir değer veriyor. Bu aslında bizim değerlerimizin toplum tarafından benimsenmesinin bir göstergesidir. Bu aslında millet olmamızın da bir sonucudur. Bu Sılay-i Rahime vesile oluyor. Uzun süredir görmediğimiz akraba, eş, dostu bu vesile ile görmüş oluyoruz. Bayramları ülkemizde güzel bir şekilde yaşıyoruz. Aynı şekilde ilimizde de çok güzel geçiyor. Gittiğimiz her ilçede bunu görüyoruz. Bu sebeple ne kadar mutlu olsak azdır. Tekrar bayramınızı tebrik ediyorum. Bayramın birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

İlçelerde yapılan bayramlaşma programlarına vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Vatandaşlar her bayram kendilerini unutmayarak bayramlaşmak için ilçelerine gelen Vali Tutulmaz ve protokol üyelerine teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi