Vali Tutulmaz İl Genel Meclisi Üyelerine Veda Etti

İl Genel Meclisi Haziran ayı oturumlarının son oturumuna katılan ve İl Genel Meclisi üyelerine veda eden Vali Mustafa Tutulmaz, meclis üyelerinden helallik isteyerek, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diledi.

Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi ile Zonguldak iline atanan Vali Mustafa Tutulmaz, İl Genel Meclisine veda ziyareti gerçekleştirdi. İl Genel Meclisinin haziran ayının son oturumuna katılan Vali Mustafa Tutulmaz, 3 yıldır birlikte çalıştığı meclis üyelerinden helallik istedi.

Kendisini Afyon’dan Göndermiş Olduğumuz İçin Üzülüyoruz

Toplantıda öncelikle İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban söz aldı. Vali Mustafa Tutulmaz’ın değerli ve tecrübeli bir devlet adamı olduğunu ifade eden Burhanettin Çoban: “Valimiz Afyon’a geldiğinden itibaren kurumlarla, toplumla, her kesimle diyaloglar kurmuş, her zaman ön açmış, işbirliğine açık bir yönetim tarzı benimsemiş hem sempatik hem de olması gereken diğer yüzünü en güzel şekilde göstermiş bir Vali oldu. Biz kendisini Afyon’dan göndermiş olduğumuz için üzülüyoruz. Zonguldak ili çok şanslı, böylesine çalışkan ve değerli bir Vali’ye kavuşuyor. Afyonkarahisar’ın tanıtımında, yatırım gelmesinde, başarısında emmeği büyüktür. Gastronomi unvanının alınmasının bir numaralı ismi bizzat kendisidir. Hem kendisine hem ailesine bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Afyonkarahisar’dan Ayrılmak Oldukça Zor

Afyonkarahisar’dan ayrılmanın zor olacağını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Her kesimle belirli bir seviyede ilişkilerimizi götürmeye çalıştık. Bu ilişkiler zamanla dostluklara dönüştü. Bunda aynı yörenin insanı olmamızın etkisi de oldu. Burada gittiğim köylerde sanki kendi memleketimdeymişim gibi hissettim. Orada gördüğüm, tanıdığım insanlar aynı benim köyümdeki insanlar gibiydi. Afyonkarahisar’dan ayrılmak oldukça zor. Yakın dostluklar kurduğum ve birlikte çalışmalar yaptığım kişilere veda etmek zor. Ama devlet memuriyetinin bir gereği var. Vali ve Kaymakamlık görevi yürüten bizler ülkenin her yerinde her türlü göreve her zaman hazırlıklı olmak durumundayız. Akşam yattığımızda bir ilde sabah kalktığımızda farklı bir ildeyiz. Diğer mesleklerde önceden bilinme veya tahmin etme durumu var. Bizim meslekte bu yoktur. Her an görev çıkabiliyor. Bizde son Kararname ile artık buradan ayrılıyoruz” diye konuştu.

Afyonkarahisar, Kendisinden Çok Daha Fazla Bahsettirecek

Afyonkarahisar’dan mutlu ayrılıyorum diyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Hem halkımızdan istinasız herkesin teveccühünden dolayı mutlu ayrılıyorum hem de burada çok güzel hizmetler yaptık. Hep birlikte güzel hizmetlere imza attık. Göreve geldiğimde Afyonkarahisar’ı marka şehir yapabilmek düşüncesi ile harekete geçtim ve vizyonumu bu yönde belirledim. Geldiğimiz noktada Afyonkarahisar marka bir şehirdir. Geldiğimiz noktada ülkeler değil yerleşim yerleri yarışıyor. Afyonkarahisar hepimizin gayretleriyle ortaya koyduğu uyumlu çalışmalarla Afyonkarahisar paydasında buluştuk ve bu şehri layık olduğu yere ulaştırmak için ivme başlattık. Bu henüz başlangıç. Vizyon projelerin hayata geçmesi ile Afyonkarahisar, kendisinden çok daha fazla bahsettirecek” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar’ın Var Olan Potansiyeli İyi Değerlendirilmeli

Afyonkarahisar’ın kalkınmaya büyümeye yatkın, potansiyeli yüksek bir il olduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “Afyonkarahisar’da çok farklı yatırım alanları, çok farklı kültürler var. Tarımda Türkiye’nin en iyi illerinden. Hayvancılıkta Türkiye’nin en iyilerinden. Mermer alnında kendisinden bahsettiriyor. Termal turizm alanında Türkiye’den en iyi. Yeme içme alanları ve yol üstü turizmi alanında farklı bir il. Bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi lazım. Bu potansiyellerden farklı farklı gelişim alanları sağlamak mümkün. Sizlerin desteğini alan şirketin faaliyete geçmesiyle Termal turizm alanında kısa vadede dünyada termalle tedavi denildiğinde ilk akla gelen yer Afyonkarahisar olacak. O vizyon kuruldu. İnşallah bunun sonucunu göreceğiz” dedi.

Vizyon Projeleri Hayata Geçirme Gayretinde Olduk

Küçük işlerle uğraşmak yerine vizyon projelerle uğraşmayı tercih ettiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Pandemi süreci hepimizi duraklattı. İnşallah bu salgın tehdidi en kısa sürede gündemimizden kalkar ve gelişmeyi, kalkınmayı hızla yürütürüz. Yapılacak hızlı tren, enerji yatırımlar ve diğer yatırımlar ile Afyonkarahisar daha da gelişecektir. Toplumsal alanda birlikteliği sağlayabilmek için Sevgi Yılı ilan ettik. Bir günden bu tür sevgi ortamının olması mümkün değil elbet ama sevgi dilinin olması için elimizden geleni yaptık. Burada çok güzel çalışma modeli geliştirdik. Ben küçük şeylerle uğraşmak yerine vizyon projelerin hayat geçmesi için gayret ettim. İlimizi daha fazla kendinden bahsettiren bir il konumuna getirme gayreti içerisinde oldum. Belki sizlerle çok fazla bir araya gelemedik ama çok başarılı bir çalışma dönemini geride bıraktık. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Yolum Düştüğünde Afyonkarahisar’a Uğrayacağım

Son olarak meclis üyelerinden helallik isteyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Afyonkarahisar’da çok güzel dostluklar kurdum. İlerde elbette yolum düştüğünde uğrayacağım bir il Afyonkarahisar. İnşallah zaman zaman sizlerle yine birlikte oluruz. Hakkınızı helal edin. Benden yana hakkım helal olsun. Aynı ortamda bulunduk aynı havayı teneffüs ettik. Zaman zaman birbirimize karşı iyi ya da kötü sözlerimiz olmuş olabilir. Çok fazla kalp kırmamaya özen gösteren bir yapım var. Yine de insanız yanlış yapmış olabiliriz. Bu sebeple hakkınızı helal edin. Bundan sonra bir dostunuz, kardeşiniz, abiniz sıfatıyla sizlerle beraber olduğumu ifade etmek isterim. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, sizin şahsınızda tüm ilçe ve beldelerdeki hemşerilerimize selamlarımı iletiyorum” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasının ardından meclis üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi