Vali Tutulmaz İGM Üyeleri İle Yemekte Bir Araya Geldi

Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vererek Afyonkarahisar’ın örnek bir il konumuna getirilmesinde büyük katkıları bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve İGM üyeleri ile yemekte bir araya geldi.

Programın başında bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel; "2019 Yılı bütçe toplantılarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Birlik ve beraberlik içerisinde yeni bir bütçe yılına girmekteyiz. İl Genel Meclisi olarak yapılan çalışma ve yatırım faaliyetlerinin yürütülmesinde her zaman bizlere destekleri nedeniyle huzurlarınızda Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a teşekkür ediyorum." dedi.

Yemekte son olarak konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Her yıl Kasım ayı bütçe ayıdır ve bu ayda geleneksel olarak bir araya gelme yükümlülüğümüz vardır. Bunun bir gereği olarak sizlerle beraberiz. Bu yıl seçim yılına geldi. Aranızda değil bazılarınız için 5 yıl, bazılarınız için 10 yıl belki daha fazla bu görevi ifa edenleriniz var. Onların da bir değerlendirmesi oluyor.” dedi.

İl Genel Meclisi Üyelerinin Demokrasimizin Sağlamlaştırılmasında Önemli Katkıları Var

Yerel demokrasinin temelinin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinden oluştuğuna dikkat çeken Vali Tutulmaz; “Yerel demokrasinin temeli İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisidir. Bunlar yerel demokrasinin oluşmasında önemli görevler ifa ediyor. Buralardaki anlayış toplumdaki genel demokrasinin de oluşmasını sağlıyor. Buralardaki şu hoşgörü ve farklı partilerden olan meclis üyelerimizin buradaki samimiyetlerini, buradaki diyaloglarını ilçelerde de devam ettirdikleri zaman oralarda da bir yumuşama, karşısındakini anlama ve empati yapabilme imkanları doğuyor. Ya da tam tersi, eğer buralarda gerginlik hat safhada ise aynı şekilde ilçelere de yansıyabiliyor. Bu yönüyle İl Genel Meclisi üyelerinin demokrasimizin sağlamlaştırılmasında önemli katkıları var. Bundan dolayı sizlere görevlerinizi bu dönemde başarıyla yaptığınız için özellikle teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’da gerçekten çok güzel bir uyum var. Ben yaklaşık 17 aydır burada çalışıyorum. Daha hiçbir il genel meclis üyemizin sıkıntısı ile karşı karşıya kalmadım. Bundan dolayı da kendi adıma ve tüm kamu kurumları adına da özellikle sizlere teşekkür etmek istiyoruz.” dedi.

İlimiz Altyapı Yatırımları Olarak Diğer İllere Göre İyi Bir Konumdadır

Köylerin acil ihtiyaçlarının giderildiğini ifade eden Vali Tutulmaz; “İlimiz altyapı yatırımları olarak başka vilayetler ile kıyaslanmayacak derecede iyi bir konumdadır. Benim geldiğim vilayet ile kıyaslarsak ilimizin durumu çok iyi. Köylerimizin acil ihtiyaçları giderilmiş durumdadır. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Bunu da yapan sizlersiniz. Sizlere gayretleriniz nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ama tabii hizmetlerin her zaman daha iyisi var, daha güzeli var ve daha yeni hizmetler var. Tabii yolumuz var, ama bu yolu da nasıl daha iyi hale getirebiliriz. Suyumuz var, suyu daha iyi hale nasıl getirebiliriz ya da sosyal tesis anlamında hizmetlerimizi köylerde daha fazla nasıl yerine getirebiliriz. Buna yoğunlaşmak zorundayız. Çaba sarf etmek zorundayız.” dedi.

İl Genel Meclisi Sayesinde Köyleri Gezerken Alnımız Ak, Yüzümüz Pak

Sık sık köyleri ziyaret ettiğinin altını çizen Vali Tutulmaz; “Ben sık sık köyleri ziyaret ediyor ve oralarda incelemelerde bulunuyorum. Gittiğim köylerin en az %50’sinde ‘Her şeyimiz var’ cevabını alıyoruz. Kalan %50’sinde de ya ‘Düğün salonumuz yapıldı ama düğün salonumuzun bir eksikliği var’ diyorlar. Ya da ‘Düğün Salonu istiyoruz’ diyorlar. Bunun yanında ‘Bahçe yolumuz var ama onun bakımını yapalım’ diyorlar ya da iki komşu köy arasında normalde fazla kullanılmayan ama iki köyü ilgilendiren bir yol oluyor onu yapalım diyorlar. Yani acil ihtiyaçlar giderilmiş durumdadır. Bundan dolayı da mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Köyleri gezerken de alnımız ak, yüzümüz pak bu şekilde gezebiliyoruz. Korkmadan, çekinmeden rahatça her köye gidebiliyoruz. Eğer köylerde problem çok olsaydı; ‘Şu da çalışmıyor, bu da olmuyor ve şu da olmadı’ deseler bizim o köylere gitme şevkimiz bir yönde kırılırdı. Bunu tekrar tekrar söylüyorum sizlerin emekleri var. ”dedi.

Sosyal Medyayı Tanıtım İçin Kullanalım

Günümüzde tanıtımın sosyal medya üzerinden yapıldığına dikkat çeken Vali Tutulmaz; “Günümüzde tanıtım sosyal medya üzerinde oluyor. Şu an hepimizin cebinde akıllı telefon var. Şimdi söylüyoruz gerek Android’de, gerekse IOS uygulaması olan arkadaşlarımız muhakkak bu uygulamayı indirsinler ve dışarıdaki tanıdıkları, akrabaları vs. aracılığıyla bunun kullanımının yaygınlaştırılmasına da vesile olsunlar. Bu uygulama ne kadar çok kullanıma girerse o kadar buranın tanıtımında da verim almış oluruz. Sosyal medyayı tanıtım için kullanalım. En kolay ve en ucuz tanıtım metodu şu anda sosyal medyadır. Geçenlerde ilimizle ilgili bir tanıtım tweeti attım. Daha sonra bu tweeti kontrol ettiğimde 20 bin kişi bu tweeti görmüş. 20 bin kişiye bir anda ulaşmış olduk. Bu Tweeti yurt dışından da, ülkenin değişik bölgelerinden görenler var. Demek ki biz bunu daha aktif kullanırsak buranın tanıtımına daha fazla katkı sağlamış oluruz. İlimizdeki otellerimiz şükür geçen seneye göre daha iyi bir konumda devam ediyor. İşte bunlar tanıtımların etkisiyle oluyor. Tanıtımları devam ettireceğiz. Hepimizin bu tanıtımda, bu çorbada tuzu olsun istiyoruz. Sosyal medyayı kullanabilen herkes ilin tanıtıma katkı sağlasın” dedi.

Afyonkarahisar’daki Başarıda Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum

Bu toplantının bazı arkadaşlar için belki bir veda toplantısı olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz; “Bu toplantı belki de bazı arkadaşlarımız için veda toplantısı olabilir. Seçime girmek istemeyenler olabilir. Bundan dolayı Afyonkarahisar’daki başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz. Yeni dönemde çalışacak olan arkadaşlarımıza da daha fazla şevkle çalışmalarını, ilimizin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamalarını şimdiden talep ediyoruz.

Bütçemizin ilimizin kalkınmasına, kurumlarımızın daha iyi hizmet sunmasına vesile olması dileğiyle, hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum. Allah'a emanet olun.” dedi.

Editör: Haber Merkezi