Vali Tutulmaz Hattat Karahisari Türk İslam Sanatları Galerisini İnceledi

Hat sanatı ustası Ahmet Şemsettin Karahisari’nin önemli eserlerinin sergilendiği ve hat sanatının inceliklerinin anlatıldığı Hattat Ahmet Şemseddin Karahisar’i Türk İslam Sanatları Galerisi’nde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte yaklaşık 3 ayda tamamlanan ve içerisinde Türk İslam Eserlerinden örneklerin yer aldığı Hattat Ahmed Şemseddin Karahisari Türk İslam Sanatları Galerisini inceledi.

Eserler Titizlikle Seçiliyor.

Galeri içerisinde Hüsn-i Hat, Tezhip ve Ebru sanatı tanıtılırken; Hüsn-i Hat sanatına ait Günümüz Hattatları, Yazı Tarihi ve Hattat Ahmed Karahisari olarak üç bölümde yer alan eserler sergileniyor. Küratörlüğünü Hattat Hasan Hüseyin Ertunç’un yaptığı çalışmada eserler büyük bir titizlikle seçiliyor. Çalışmanın eser seçiminde Jüri olarak; Unesco Yaşayan Kültür Mirası ve 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Hattat Fuad Başar, Medine-i Münevvere/Mescid-i Nebevîson genişletme projesinde Türk Milleti adına görev almış Afyonkarahisar’lı Hattat Ali Hüsrevoğlu ve Uluslararası birçok ödülün sahibi Hattat Mesut Dikel gibi isimler bulunuyor.

Afyon Turizmin Merkezi Olma Yolunda İlerliyor.

İncelemeleri sonrası değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “İlimizi turizmin merkezlerinden biri haline getirme yönünde büyük çaba sarf ettik. Bu çabalardan biri bölümü sanat merkezlerinin oluşturulması ve müze sayılarının artırılmasıdır. Bir yerden turizm olarak bahsedildiğinde veya bir merkeze kişiler geldiğinde muhakkak müzeler önemli bir rol oynar. Bu anlamda önemli bir hizmeti sunmuş oluyoruz. Bu yönde çok mutluyum. Beni sevindiren diğer bir husus ilimizin önemli şahsiyetlerinden Ahmet Şemsettin Karahisari’nin anısına bu yerin yapılıyor olması, onun eserlerinin bir kısmının burada gösteriliyor olmasıdır. Bu Sanat Galerisi kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneği. Herkes bir işin ucundan tuttu ve ortaya güzel bir eser çıktı. Belediye Başkanımıza, belediye çalışanlarına Valilikte bu eserle ilgilenen arkadaşlarımıza, Galerinin oluşmasında emeği olan hattat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Galeri içerisinde bulunan Hattat Ahmed Karahisari ’ye Kanuni Sultan Süleyman tarafından yazdırılan aslı Topkapı Sarayında yer alan Mushaf-ı Şerifin bir örneği ile birlikte Karahisari‘ye ait çok sayıda eseri inceleyen ve bilgiler alan Vali Mustafa Tutulmaz, emeği geçen herkese teşekkür etti

Editör: Haber Merkezi