Vali Tutulmaz Gören Göz Cihazı Dağıtım Törenine Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğinde görme engelli vatandaşların bağımsız hareket edebilmelerine destek olmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Gören Göz Cihazları düzenlenen programda Vali Mustafa Tutulmaz tarafından görme engelli vatandaşlarımıza teslim edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen Cihaz Dağıtım törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Zekai İnan ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Programda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen eğitici Kürşat Bedir, törene katılan ilgililere ve görme engelli vatandaşlara cihazların kullanımı hakkında bilgi verdi.

Engellilerimizin Hayatı Kolaylaşacak

Proje kapsamında dağıtılan bu cihazların görme engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracağını dile getiren Vali Tutulmaz: “Bugün ‘Gören Göz’ adlı cihazın görme engelli kardeşlerimize dağıtım törenindeyiz. Cep telefonu büyüklüğündeki bu cihaz sayesinde görme engelli kardeşlerimiz artık navigasyon kullanmak suretiyle gitmek istedikleri yere rahat bir şekilde gidebilecek ya da bulundukları yerlere yakın alanda banka, alışveriş merkezi, Sağlık Ocağı ve diğer hizmetler ile ilgili bilgiler kendilerine ulaşacak. Gören Göz cihazı görme engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak bir hizmettir” dedi.

Engeliler işlerini rahatça yapabilecek

Cihaz sayesinde görme engellilerin daha bağımsız hareket edebileceklerine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği bu proje kapsamında hazırlanan cihazlar görme engelli kardeşlerimize dağıtılacak. Bu cihaz ile görme engelliler daha bağımsız hareket edebilecek, hayatları kolaylaşacak ve belki de bir işleri olduğunda kimseye muhtaç kalmadan işlerini görebilecekler. Cihazlar sayesinde kendilerine güvenleri de daha fazla olacak. Günlük hayatta tıpkı diğer vatandaşlar gibi işlerini rahat bir şekilde yapabilecekler. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Görme engelli kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun, Allah her daim yardımcıları olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Programın sonunda belirtilen şartları taşıyarak cihaz almak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuru yapan 130 görme engelli vatandaşımıza Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından Gören Göz Cihazları dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi