Vali Tutulmaz Gastro Afyon Festivali Gala Yemeğine Katıldı

Dünyaca ünlü şefler, büyükelçiler, müsteşarlar, turizm alanında eğitim gören geleceğin şeflerinin katılımı ile iki gün süreyle Afyonkarahisar mutfağını tanıtan 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali için gala yemeği düzenlendi.

Termal bir otelde düzenlenen gala yemeğine Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, farklı ülkelerden festival için gelen şefler, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri katıldı.

Tüm Çabamız Afyonkarahisar’ı Marka Şehir Yapabilmek

Yemekte konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “bir etkinliği başlatmak zor devam ettirmek daha da zor. İlk festivali geçen yıl yaptık. Bazı eksiklikler vardı. Bu yılda ufak tefek eksiklikler var. İnşallah gelecek yıl bu eksikliklerde giderilecek. Bu festivalin dünya çapında yaygınlaşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Aşçılarımız da bu konuda son derece gayretli hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ı marka şehir yapmak istiyoruz. Bunun için de sık sık etkinlik yapıyoruz. Yapılan her etkinlikten verim almaya başladık. Ancak henüz yolun başındayız. Daha fazla verim elde etmek için herkesin ayrı doğrultuda hareket etmesi gerekiyor. En azından çoğunluk birlikte hareket etmelidir. Bunu yavaş yavaş sağlamaya başladık. İnşallah önümüzdeki yıllar hep birlikte bu festival etrafında kenetleniriz.. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına bu yıl Afyonkarahisar için Gastronomi alanında başvuru yapıyoruz. Avrupa Termal Kentler Birliği’ne de üye olduk. İnşallah bu faaliyetleri daha da arttıracağız ve adım adım marka bir şehir ortaya çıkaracağız” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasının ardından 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali’ne emek ve destek veren Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz’e plaket takdim etti.

Editör: Haber Merkezi