Vali Tutulmaz Çay İlçesinde Muhtarlarla Bir Araya Geldi.

Kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin hazır bulunduğu Çay ilçesi ziyaretinde, Vali Mustafa Tutulmaz mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz; “Her fırsatta mahalle ve köy muhtarlarımız ile bir araya geliyoruz. Genel de muhtarlarımızın daha yoğun işlerinin olduğu kurum müdürlerimiz ile birlikte ilçelerimize ziyarette bulunuyoruz. İlk ziyaretlerimizi ilçelerimizi tanıma anlamında gerçekleştirdik. Şimdiki ziyaretimizin amacı ise mahalle ve köy muhtarlarımızla bir araya gelerek muhtarlarımızın sorumlu olduğu yerleşim yerlerindeki sorunlarını, istek ve taleplerini dinlemek ve bize iletilen her konuyu imkânlar çerçevesinde yerine getirmek olacaktır. Sizlerin ihtiyaç ve sıkıntıları bizler için çok önemli, toplantımızda her muhtarımıza sırasıyla söz vererek onları canı gönülden dinleyeceğiz.” dedi.

Konuşmasında ülkemizin büyüdüğüne ve daha güçlü bir hale geldiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz; “Son yıllarda ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi köylerimize de çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Daha önceki ziyaret ettiğimiz ilçelerimizde muhtarlarla bir araya geldiğimizde önemli problemlerinin kalmadıklarını ve daha çok sosyal yatırımlara ihtiyaçlarının olduğunu, yani daha ziyade acil olmayan taleplerinin olduğunu gördük. Bu bizim adımıza çok sevindirici bir durum. Eskiden muhtarlarla bir araya geldiğimizde çok çok büyük talepleri olurdu. Hemen her alanda sıkıntıları olurdu. Şimdi çok şükür ki büyük bir değişim ve gelişim söz konusudur. Tabi ki hizmetlerin daimi olması söz konusudur. İhtiyaçlarda sınır yok, her zaman daha iyisi istenmektedir. Bizlerde kurum müdürleri, il ve ilçe yetkilileri ile elimizdeki imkânları, buraları daha yaşanılır, daha müreffeh ve daha huzurlu hale getirmek için sarf etmeye gayret ediyoruz.” dedi.

Muhtarlarımızın halka hizmet konusunda önemli bir rolünün olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Vali Tutulmaz; “Muhtarlık önemli bir kurumdur. Muhtarlığa seçimle gelinir, seçimle geldiği içinde hem vatandaşın temsilcisi konumu, hem de devletimizin verdiği görevleri yerine getiren kamu görevlisi yönü vardır. Bu yüzden muhtarlığı önemsiyoruz. Bu görevin tarafsızlık ve eşitlik içerisinde yapılması gerekiyor. Ben umuyorum ki muhtarlarımız vatandaşa hizmet etmek için elinden gelen gayreti gösteriyorlardır. Muhtarlığın aynı zamanda vicdani ve hukuki bir sorumluluğu olduğundan sizlerin bunlara dikkat edeceğinizi düşünüyorum.” dedi.

İlimize sayısız yatırımların kazandırıldığının altını çizen Vali Tutulmaz; “Köylerimize büyük yatırımlar yapılıyor. Okul, sağlık ocağı, yol gibi yatırımlar yapılıyor. Bu yatırımları sizler çok iyi takip etmelisiniz. İkili ilişkilerinizi daima ön planda tutarak hangi yatırım olursa olsun köyünüzün ve mahallenizin menfaatine olacak bu yatırımları yerinde denetlemeniz gerekmektedir. İlden gelecek kontrolörlerin ayda bir gelip bakmaları ne kadar sağlıklı olabilecekse de sizlerin yerinde takip etmeniz ondan daha fazla sağlıklı olur. Bir diğer husus köylerde kamu görevlilerimiz var. İmamlarımız, öğretmenlerimiz, bazı yerlerde doktorlarımız, hemşirelerimiz var. Bunlarla ilişkilerinizi de çok iyi bir şekilde tutmanızda fayda var. Yani bunlardan daha çok ve daha verimli hizmet almanın yolu ilişkilerin iyi olmasından geçer. Köylerde işine gelip gitmeyen, iyi çalışmayan, kaytaran kamu görevlilerimiz varsa tespiti ve denetimi İlçe Müdürlerimiz ve Kaymakamımız vasıtasıyla yapılması biraz zordur. Aynı durum Muhtarlarımız, Müdürlerimiz, Kaymakamımız ve benim içinde geçerlidir. Oturduğumuz makamların hakkını vermemiz lazımdır. İyi yapılanları daha iyi yapmaya çalışmalı kötü yapılanlar var ise de onları düzeltmeye çalışmamız gerekmektedir. Biz hep beraber bunu yapabilecek güçteyiz. Dünyada ne kadar gelişmiş iller, ülkeler var ise bunlar kendiliğinden gelişmemiştir. İnsanlar oraya emek harcamış, gayret sarf etmiştir ve onun sonucu olarak o ülkeler gelişmiştir. Bulunduğumuz her yeri, kasabamızı, beldemizi, ilçemizi, ilimizi, sorumluluk aldığımız yerleri daha iyi hale getirmek için çaba sarf etmemiz gerekmektedir.” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından, Çay ilçemize bağlı köy ve mahalle muhtarları ile Belediye Başkanı taleplerini dile getirdiler. Vali Tutulmaz, tüm taleplerin titizlikle değerlendirileceğini belirtirken, devletimizin imkânları ölçüsünde taleplerin yerine getirilmesi için ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.

Editör: Haber Merkezi