Vali Tutulmaz Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği tarafından karayolları parkında düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi.

Afyonkarahisar basınında birlik ve beraberlik ortamı oluşturmak adına düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt ile yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltıda Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban birer konuşma yaptılar.

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt konuşmasında Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a iki derneğin birleşmesinde ve tek çatı altında buluşmasında sağlamış olduğu katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Daha sonra söz alan Vali Mustafa Tutulmaz; “Tüm basın mensuplarını bir araya getirip ortak bir sinerji yaratmanın mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek isterim. Farklılık muhakkak olacak, olması da gerekiyor. Demokrasi işte bu farklılıkların yönetildiği rejimin adıdır. Eğer biz ortak paydalarda birleşebiliyorsak, bu farklılıklarımızın bir anlamı yok. Afyonkarahisar’da aşağı yukarı bir buçuk yıldır görev yapıyorum. Sorumlu ve görevini iyi yapan bir basınla karşılaştığımı açıkça ifade etmek isterim. Bundan dolayı da hepinizi tebrik etmek istiyorum.” dedi.

Basının demokrasilerin bir parçası olduğunu ifade ederek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Demokrasileri demokrasi yapan basının güçlü bir şekilde ortak hareket etmesidir. Bu güçlülükte ancak ilimizde oluşturduğumuz gibi birlik ve beraberlik ortamından doğar. Bizler ülkemizin ve ilimizin geleceğine yönelik, güzelliklerine yönelik ya da olumsuzlukları bertaraf etmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda basın mensupları bizlerin bir yönüyle gözü kulağı konumundadır. Biz her yere ulaşamayız ama sizlerin yaptığı haberler bizlere bir an evvel o alana eğilmemizi ya da bir sıkıntı varsa bir yerde onu hemen çözmemizi öngörür. Bu nedenle biz size teşekkür ediyoruz.” dedi.

Afyonkarahisar’daki basın mensuplarının bir çatı altında toplanmasının önemini vurgulayan Vali Tutulmaz; “Bu birlikteliğin ilimize katkı sağlamasını, daha iyi bir enerji, daha iyi bir sinerjiyi yaratmasını diliyoruz. Sağlam bir birliktelik sayesinde ilimizi daha üst bir konuma çıkaracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her geçen gün Afyonkarahisar kendinden daha fazla bahsettiriyor, daha fazla yaşanılır bir şehir olma yönünde ön plana çıkıyor, daha çok insanların gelmek istediği bir yer haline geliyor. Bunu da hep beraber sağlıyoruz. Daha iyi bir Afyonkarahisar için tanıtım yönüne ağırlık vereceğiz. Haberleri yaparken ilimize zarar verir mi vermez mi diye değerlendirmemiz gerekmektedir. Bunu yaparken inşallah yöneticiler, basın mensupları ve tüm paydaşlarla birlikte ilimizi layık olduğu yere getireceğiz. Tekrar bir araya geldiğimizin mutluluğu adına öncelikle iki eski başkanımıza daha sonra geçici olarak bu süreci devam ettiren ve nihayette şuan başkanlığı yürüten tüm başkanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızı da ayrıca teşekkür ediyorum. Hem bu oluşumun sağlanmasında, hem de daha sonra yer tahsisiyle derneği daha kalıcı bir konuma getirmesiyle de kendisine teşekkür ediyorum. Sizlere de bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Her şey Afyon için diyorum. Allah’a emanet olun.” dedi.

Konuşmaların ardından sohbet havasında gerçekleşen kahvaltı programı Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt’un Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve H. Hakkı Özsoy’a teşekkür plaketi vermesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi