Vali Tutulmaz Bakan Yardımcısı Ersoy'la Denetim Yaptı

İçişleri Bakanlığının Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri Genelgesi doğrultusunda Vali Mustafa Tutulmaz tatilin başladığı gün itibariyle sahada Jandarma ve Emniyet ekipleriyle birlikte mesai yaptı.

Jandarma ve Emniyet ekiplerini denetim noktalarında ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşlara da hem trafik kurallarını bir kez daha hatırlattı hem de iyi bayramlar dileklerini iletti.

Vali Tutulmaz İlk Günden Sahalardaydı

Kütahya yolunda ve Ankara yolu Susuz Kavşağında ilk denetimlerini yapan Vali Mustafa Tutulmaz Bayram öncesi arife gününde de yine sahalardaydı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile Emirdağ-Gömü ve Merkez-Susuz uygulama noktalarında denetimlerini sürdüren Jandarma ve Emniyet Ekiplerini ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz sürücülere ve araçlarda yolcu olarak bulunan vatandaşlara trafik kurallarını hatırlattı ve uymaları yönünde uyarılarda bulundu.

Bakanlık Projelerini Anlattılar

Vali Tutulmaz ve İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, Ramazan Bayramı tatiline giden sürücülere trafik kuralları ve başlatılan "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın", "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim" ile "Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projeleri hakkında da bilgiler verdi. Vali Tutulmaz Afyon-Ankara Yolu Susuz uygulama noktasında denetimlerini sürdüren Jandarma ve Emniyet Ekiplerini ziyaretleri sırasında vatandaşlarımızın huzurlu ve güven içerisinde bir bayram geçirmesi için görev yapan tüm görevlilere katkılarından dolayı teşekkür ederek, Bayramlarını kutladı.

185 Bin Kişilik Görev Ordumuzla Yollardayız

Bu sırada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy: "İçişleri Bakanlığı olarak bu bayramın huzurlu ve güvenli olması ve daha mutlu bir bayram geçirebilmek için yoğun tedbirler aldık. Bu tedbirleri de uyulamaya başladık. bugün Valimiz, Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz ve diğer görevliler ile birlikte trafik uygulama noktalarını yerinde kontrol ederek hem ekip arkadaşlarımıza teşekkür etmek hem de yolcularımıza hayırlı yolculukla dilemek için ziyaret gerçekleştirdik. bugün itibariyle Bakanımız, .bakan Yardacılarımız, bürokratlarımız, illerde Valilerimiz, komutanlarımız, müdürlerimiz, ilçelerde Kaymakamlar ve ilçe emniyet, jandarma ekiplerimizle ile 185 bin kişilik bir görev ordusuyla yollarımızda denetimlerimizi ve desteklerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Sürücülerimiz Kurallara Uysunlar

Trafik terör ile mücadele konusunda değinen Ersoy: "Bugüne kadar vatandaşlarımızın yakın ilgisi ve basınımızın desteği ile trafik terörü ile mücadelede çok önemli bir yol aldık. bunun kalıcı olabilmesi için basının da desteği ile mücadelemize devam edeceğiz. hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. çok fazla bir şey istemiyoruz. ağlamadan,üzülmeden bir bayram geçirebilmek için sürücülerimiz temelde kurallara uysunlar, özelde de emniyet kemerini taksınlar, aşırı hızdan kaçınsınlar ve araç kullanırken telefon kullanmayı bıraksınlar. böylece bugün elde ettiğimiz başarının çok daha fazlasını elde edeceğimize ve milletçe bu işin üstesinde geleceğimize inanıyoruz. Kırmızı Düdük, Öncelik Yayanın ve Karne kampanyamıza desteklerinizden dolayı siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

Trafik polisleri, durdurdukları araçlardaki çocuklara "Sürücü Seyahat Karnesi" verdi. Çocukların, ebeveynlerinin yaptıkları kural ihlallerini bu karneye işaretleyebileceği belirtildi.

Çocuklar doldurdukları karneleri 20 Haziran'a kadar Twitter'dan "@TrafikEgm" hesabı ile #trafikkarnem etiketini kullanarak EGM Trafik Hizmetleri Başkanlığına iletebilecek. Karneler arasından en çok beğeni alan ilk 100 paylaşım sahibi bisikletle ödüllendirilecek.

Ekipler ile günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile denetim sona erdi.

Editör: Haber Merkezi