Vali Tutulmaz Anaokulu Açılışı Yaptı

Devlet millet işbirliği çerçevesinde Hayırsever Ahmet Kızılkaya tarafından Kanlıca Mahallesine yapılan anaokulunun açılışını Vali Mustafa Tutulmaz yaptı.

Açılış törenine Vali Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, hayırsever Ahmet ve Vediha Kızılkaya, anaokulu idareci ve öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

5 derslikli anaokulu yapımı için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever Ahmet Kızılkaya arasında protokol imzalandı. Bu kapsamda 13.03.2018 tarihinde ihale edilen anaokulu 30.09.2018 tarihinde bitirildi. Hayırsever katkısı ile yapımı tamamlanan 5 derslikli anaokuluna Vediha-Ahmet Kızılkaya ismi verildi.

Açılış kurdelesi kesilmesinin ardından yapılan proğramda anaokulunun yapımını üstlenen hayırsever Ahmet Kızılkaya duygu ve düşüncelerini paylaştı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’da anaokulu hakkında bilgiler verdi.

Anaokulu Eğitimi Çocukların Eğitim Başarısı için Önemli

Son olarak konuşan ve Anaokulu eğitiminin önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Devlet ve vatandaş arasındaki işbirliğinin güzel bir örneğini hep birlikte hizmete açıyoruz. Ahmet Bey ve Vediha Hanım tasarruflarının bir kısmını anaokulu yapılması amacıyla bağışlamak istediklerinde diğer kalan kısmı da devlet olarak biz destekleriz dedik ve kendilerinin bu hizmetlerine el verdik. Birlikte güzel bir anaokulu ortaya çıktı. Bugünün diğer güzel bir anlamı eğitime ilk başlama dönemi olan anaokulu dönemine katkı sunmuş oluyoruz. Gelinen noktada artık eğitimin yaşı yok. Ne kadar erken başlar ise çocukların o kadar verimli olduğu ortaya çıktı. Eskiden çocuklar sokaklarda oynuyordu, ancak bu biraz daha kontrolsüz bir eğitim ve hayata hazırlama oluyordu. Artık anaokulları ile yaş guruplarıyla uzman eğitmenler gözetiminde daha sonraki hayatın temellerini atıyorlar. Yapılan araştırmalarda çocukların en çok öğrenmeye yatkın olduğu algılama döneminin bu dönem olduğu ortaya çıkmıştır. Özellikle de yabancı dil ve normal dil eğitimi açısından önemli. Anaokuluna giden öğrencilerin sonraki eğitim hayatında daha başarılı olduğu biliniyor. Bu açıdan vatandaşlarımıza şunu söylüyorum çocuklarınızı okula gönderin” dedi.

Çocuklarımıza İyi Örnek Olalım

Törene katılan velilere de tavsiyelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Veli olarak çocuklarımızın eğitim döneminde destekçisi olmalıyız. Veli öğretmen ve öğrencinin uyumlu hareket etmesi başarıyı beraberinde getirir. Çocuklarımıza yapıcı bir destek sağlayalım. Veliler olarak iyi örnek olalım. Sözlerimi noktalarken bu eğitim kurumunun mahallemize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, hayırsever ailemize bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından anaokulu öğrencileri halk oyunu gösterisi sundu. Vali Mustafa Tutulmaz ve protokolün anaokulunu gezmesiyle açılış töreni sona erdi.

Editör: Haber Merkezi