Vali Tutulmaz “Ağaçlar Kitap Açıyor” Etkinliğine Katıldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından eğitime ve okumaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Ağaçlar Kitap Açıyor” adlı etkinliğe katılan Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilere askıda bulunan kitapları hediye etti.

Afyon Lisesi önünde düzenlenen etkinliğe Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Lisesi Müdürü Turgay Birgül ve öğrenciler katıldı.

Eğitime ve Okumaya Dikkat Çekmek İstedik

Etkinlikte ilk olarak Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar konuştu. Akar: “ Eğitime ve okumaya dikkat çekmek amacıyla “Ağaçlar Kitap Açıyor” etkinliği düzenledik. 15-20 günlük çalışmayla böyle bir etkinliği organize ettik. Afyon Lisesi’ni seçmemizin nedeni ise burası bir eğitim çınarı. İçerisinden Cumhurbaşkanları, Genelkurmay Başkanları, Bakanlar çıkaran bir eğitim kurumu. Bu sebeple yer olarak bu okulumuzu belirledik” dedi.

Kültürel Etkinlikleri Önemsiyoruz

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise sosyal ve kültürel etkinliklere ciddi önem vermeye gayret ettiklerini belirterek: “Kültürel faaliyetlerimizden birisi de bugün yaptığımız Ağaçlar Kitap Açıyor isimli etkinliğimizdir. İnşallah önümüzdeki günlerde Zafer Meydanında Kitap Günleri adlı etkinlikle daha geniş çaplı bir başka etkinlik planlıyoruz. Bu ay içerisinde de Avrupa Akrobasi Motosiklet Yarışması’nı ilimiz ev sahipliğinde yapacağız ” diye konuştu.

Şehirleri Anlamlandıran Entelektüel Birikimdir

Proğramda son konuşmacı olarak konuşan Vali Mustafa Tutulmaz şehirleri anlamlı kılan unsurun entelektüel birikim olduğunu söyleyerek: “İlimizde her gün farklı bir etkinlik düzenliyoruz. Şehirleri, beldeleri değerli kılan oradaki insanların kalitesi ve niteliğinin yanısıra bu entelektüel birikimdir.. İlimizin entelektüel birikiminin her geçen gün artarak devam etmesi arzusundayız. Bu kendiliğinde olmuyor elbette. Kitap okuyarak, tiyatroya giderek eğitim kurumlarına giderek, sergiler gezerek olur. Bu birikimi sağlamalıyız. Özellikle siz gençler kendinizi bu şehrin geleceğinin temsilcileri olarak düşünerek kendinizi ona göre hazırlamalısınız. Bugünden kendinizi donanımlı hale getirmelisiniz. Şanslısınız, tarihi bir lisede okuyorsunuz. Bu açıdan ayrıcalıklı bir konumdasınız. Ancak bu okula layık olacak şekilde hareket etmeli ve kendinizi her konuda geliştirmelisiniz. İlimizi tanımalı, bu şehri gezmeli ve zengin tarihi ve kültürel birikimini bilmelisiniz. Şehrimiz köklü birikimi olan bir ildir. Bu değerleri tanıyıp, tanıtmalıyız, bu görev öncelikle gençlere düşüyor” ifadelerini kullandı.

Genelde Ağaçlar Çiçek Açardı, Bugün Kitap Açıyor

Konuşmasının devamında gençlere kitapları alıp okumaları tavsiyesinde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Güzel bir etkinlikte birlikteyiz. Genelde ağaçlar çiçek açardı, bugün kitap açıyor. Yapraklar dökülmeye başladı ama artık yerine kitaplar geldi. Kitapları alın, okuyun, sonra bir arkadaşınıza verin o da okusun. Genelde alışkanlığımız kitap alıp kütüphaneye koyup bekletmektir. Kitapları alıp, okuyalım ki buradaki emekler karşılığını bulsun. Belediye Başkanımızı ve onun nezdinde tüm çalışanları tebrik ediyorum. Sosyal faaliyetlere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu sosyal belediyeciliğin de bir göstergesidir. Bu etkinliğin artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesini yapıldı. Daha sonra askıda kitapları inceleyen Vali Mustafa Tutulmaz, askıda bulunan kitapları öğrencilere hediye etti. Bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi