Vali Tutulmaz AA’nın “Yılın Fotoğrafları” Oylamasına Katıldı

Vali Mustafa Tutulmaz Anadolu Ajansı'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Vali Tutulmaz haber, yaşam ve spor kategorilerindeki fotoğrafları tek tek inceleyerek, bilgiler aldı.

Fotoğrafları inceleyen Vali Mustafa Tutulmaz haber kategorisinde “Suriye’de Saldırıların Hedefindeki Çocuklar” başlıklı fotoğrafa oy verdi. Muhammed Salih’in çektiği fotoğrafta olay yerinde arama kurtarma çalışması başlatan Sivil Savunma Ekipleri ve vatandaşlar, enkaz altında kalan bir çocuğu kurtarıyor.

Vali Mustafa Tutulmaz yaşam kategorisinde ise “Harran’da Yaşam” başlıklı fotoğrafa oy verdi. Halil fidan isimli muhabirin çektiği fotoğraf karesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde yöre halkının kerpiç evlerdeki yaşamı anlatılıyor.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın Spor kategorisindeki oyu Eylül ayında Afyonkarahisar’da yapılan Dünya Motokros Şampiyonası’nda Dünya Bayanlar sıralama turunda çekilen bir kareye gitti. “Motokros Heyecanı” adlı fotoğrafı Abdullah Coşkun kaydetti.

Motokros Heyecanından Kare Olması Sevindirdi

Oylama sonrasında açıklamalarda bulunan ve hayal duygularının ötesindeki hususları kareye yansıtabilmenin çok önemli olduğunu kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz: “Anadolu Ajansı muhabirlerinin dünyada ve ülkemizde 3 farklı alanda çektikleri fotoğrafların bir arada olduğunu görüyoruz. Buradaki en güzel fotoğraf kişiye göre değişmekle birlikte, gerçekten normalde hayal bile edilemeyecek, insanın hayal duygularının ötesindeki hususları kareye yansıtabilmek çok önemlidir. Anlık bir görüntüler ancak o anlık görüntünün arkasında birçok mana oluşabiliyor. Yılın fotoğrafları oylamasında da bunları görüyoruz. Sevindiğimiz hususlardan birisi de Afyonkarahisar’ımızın Dünya Motorkros Şampiyonası’nda çekilen bir karenin olması. Tüm hemşerilerimizin bu kareye oy vererek ilimizin tanıtımına daha fazla katkı sağlamalarını istiyorum.” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz, ziyaret sonunda Anadolu Ajansı muhabirlerine teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Editör: Haber Merkezi