Vali Mustafa Tutulmaz’ın Polis Haftası Kutlama Mesajı

Ülkemizin dört bir tarafında zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri ile çalışarak üstlendiği görevi yerine getiren, milletimizin huzur ve refahı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk Polis Teşkilatımızın 173. Kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftası’nı kutlamaktayız.

Gücünü milletten ve kanunlardan alan Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü ve en temel kurumlarından birisi olan Emniyet teşkilatı, 173 yıldır hukukun üstünlüğü ilkesinden hareketle, vatandaşlarımıza kanunlarla verilen hak ve hürriyetleriyle kamu düzenini korumak, huzur ve güvenliği sağlamak için, çağdaş teknoloji, bilgi ve beceri ile donanmış olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Şerefli mazisinden ve milletimizden aldığı güçle kendisine tevdi edilen görev ve sorumlulukları her koşulda en iyi şekilde yerine getiren Polis Teşkilatımız 173 yıldır bağrından çıktığı aziz milletimizin gönlünde taht kurmanın da haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır. Halkımızın huzuru, güvenlik ve asayişin temini, kamu düzeninin sağlanması, devletimizin bütünlüğü için cefakârca hizmet veren Emniyet Teşkilatımızla gurur duymaktayız.

Bu vesileyle Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 173. Yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle, ilimizin ve yurdumuzun her bir köşesinde görevlerini yerine getiren Emniyet Teşkilatımızın her kademesindeki fedakâr ve cefakâr mensuplarının bu anlamlı gününü kutluyor, görevlerini başarıyla yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle ve gazilerimizi şükranla anıyor, hâlihazırda görevi başında bulunan teşkilat mensuplarımıza da sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi