Vali Mustafa Tutulmaz’ın Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden biri olan Miraç Kandili’ne erişmenin huzuru ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Miraç, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Cenab-ı Allah (c.c)’ın izni ve keremiyle bir gece Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da zaman ve mekânın sahibi Yüce Allah’ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok ilahi hikmet, bereket ve sırları barındıran manevi bir yolculuktur. Miraç mucizesi, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Miraç, bir arınma ve Allah'a yükseliştir. Bizzat Peygamber Efendimiz (s.a.v) tarafından müminlerin miracı olarak nitelenen namaz, bu kutlu gecede Cenab-ı Allah (c.c) tarafından müminlere hediye edilmiştir.

Miraç; merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu mübarek bir gecedir. Bu kutlu geceyi fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslâm Âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu kutlu gecenin bütün İslam Âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Allah (c.c)’tan niyaz ediyorum.

Editör: Haber Merkezi