Vali Mustafa Tutulmaz’ın kurban Bayramı mesajı

Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, insani vasıfları ön plana çıkaran, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının daha da anlam kazandığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı Kurban Bayramı’na hep birlikte kavuşmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bayramlar bizleri birbirimize yakınlaştıran, sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştiren, birlik, beraberlik, dayanışma ve rahmet günleridir.

Kurban Bayramı bizleri Hz. İbrahim, Hz. İsmail ve Hz. Hacer’in hayatına götürürken diğer taraftan İslâm tarihini, Hz. Muhammed Mustafa’nın örnek hayatını, hafızalarımızda canlandırmamıza vesile olur ve Müslümanlara tarih sahnesinde süreklilik kazandırır.

Bayramda, kırgınlıklar dargınlıklar geride bırakılır. İşte bu iklimle girdiğimiz bu bayramda da, gözleri kapıda olanları, yaşlıları, hastaları ve bir dost özlemi çekenleri unutmamalı, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, bayrama buruk giren şehitlerimizin ailelerini ve yetimlerini de unutmayarak, onların da yanında olmalıyız.

Kurban Bayramının bütün gönüllerde ve tüm hanelerde en iyi şekilde yaşanmasını temenni ediyor, aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin, İslâm Âleminin ve tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum.

Editör: Haber Merkezi