Vali Mustafa Tutulmaz’ın Kadir Gecesi Mesajı

Rahmeti, bereketi ve sayısız güzellikleri ile bizlere manevi huzur yaşatan Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken bir Kadir Gecesi’ne daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan geceyi Kadir Gecesi olarak hep birlikte idrak edeceğiz.

14 asırdan bugüne Müslümanlara ve tüm insanlığa rehber olan, ufkumuzu aydınlatan, hayatı güzelleştirecek, sorunların çözümüne ışık tutacak en büyük değer olan Kur’an-ı Kerim bu gece indirilmeye başlamıştır. Kur’an’ı Kerim’de Kadir gecesinin “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilmiştir.

Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu mübarek geceler. Millet olarak bir ve beraber olma, dayanışma ve kaynaşma duygularımızın pekişmesine de vesile olan günlerdir. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle ibadetlerimizi daha bireysel yapmak zorunda kaldık. Bugün birlikte ellerimizi semaya açtığımızda tüm dualarımız insanlığın huzuru, sağlık ve sıhhati, sıkıntıların son bulması, salgın nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlarımızın hüzünlerinin gönüllerinden geçtiği şekilde bitmesi, devletimizin selameti, güven, kardeşlik ve sevginin hâkim olduğu günler görebilmek için olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm hemşehrilerimin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Editör: Haber Merkezi