Vali Mustafa Tutulmaz’ın Engelliler Haftası Mesajı

Engelli hakları, kazanımlarının korunması, yaşam standartlarının geliştirilmesi ve engellilere yönelik bilinç oluşturmak adına her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında “Engelliler Haftası” kutlanmaktadır.

Engellilik, sadece engelli insanlarımızın sorunu değil, toplumumuzun ve tüm insanların en önemli ortak sorunudur. Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelecek bir kaza sonucunda da oluşabilir. Engelli olmak kişinin tercihi değildir. Her insan potansiyel bir engelli adayıdır.

Engellilerin toplumla iç içe yaşaması ve sosyal hayata aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla devletimiz tarafından yasal düzenlemeler yapılarak bir takım tedbirler alınmıştır. Devletimizin aldığı tedbirlerin yanı sıra toplum olarak biz de engelli vatandaşlarımızın haklarına saygı göstermeli, onların sosyal hayatta karşılaştıkları zorlukları ve yaşadıkları sıkıntıları aşmalarına yardımcı olmalı, engelsiz bir yaşam için çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün engelli kardeşlerimizin “Engelliler Haftası”nı kutlar, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini dilerim.

Editör: Haber Merkezi