Vali Mustafa Tutulmaz’ın Babalar Günü Kutlama Mesajı

Her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Babalar Günü” olarak kutlanıyor.

Aile; toplumun çekirdeğini oluşturan birimdir. Yaratılışı gereği sosyal bir varlık olan insan için toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise bir toplum için de o toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu o kadar önemlidir.

Babalar ise aile içerisinde sergilenen birlik ve beraberliğin, aile fertleri arasındaki sevgi ve saygının toplumun tüm katmanlarına yayılmasında anneler ile birlikte ailenin temel yapı taşı olarak büyük görev üstlenmektedir.

Ailesinin mutluluğu, huzuru, güvenliği ve onurlu bir yaşam sürmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren babalar, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için ellerinden gelen tüm gayreti sarf etmektedirler.

Tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle evlatlarına her zaman yol gösterici olan, ailenin direği kabul edilen, gölgesiyle aileyi güven ve huzur içerisinde yarınlara taşıyan babalarımıza sevgi ve hürmette kusur etmemeli, onlara her zaman saygılı davranmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk, huzur içerisinde bir yaşam sürmelerini diliyorum.

Editör: Haber Merkezi