Vali Mustafa Tutulmaz’ın Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, başkomutan ve eşsiz devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Atatürk, tarih sahnesinden silinmek istenen bir milleti adeta şaha kaldırmış, milleti ile birlikte verdiği destansı mücadele sonunda büyük bir zafer kazanarak Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Tarihin akışını değiştiren ve yaşadığı çağa damgasını vuran Atatürk, askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıflarının yanı sıra bilgisi, hoşgörüsü, barışçıl olması, demokrat kimliği ve ileri görüşlülüğü ile tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önderdir.

Türk Milleti, onun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma ideali için her geçen gün daha fazla çalışmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün düşüncelerinden, ilke ve inkılaplarından aldığı güçle dünyada söz sahibi ülkeler arasına girmeyi başarmış, mazlum milletlerin sesini tüm dünyaya duyuran önemli bir ülke konumuna ulaşmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Editör: Haber Merkezi