Vali Mustafa Tutulmaz’ın aile haftası kutlama mesajı

Toplumun çekirdeğini oluşturan ailenin korunması ve güçlendirilmesi, ailenin önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl 15 Mayıs’ı içine alan hafta ‘Aile Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Aile, toplumun en küçük birimi olup evlilik bağıyla kurulup gelişen, toplumumuzun en temel unsurudur. Toplumlar ailelerin bir araya gelmesiyle oluşur. Bu açıdan toplum için ailenin önemi büyüktür. Aileler mutlu ve huzurlu olursa millet de güçlü ve kuvvetli olur. Tarihin ilk dönemlerinden beri güçlü bir aile yapısına sahip olan milletimiz de bu yönüyle diğer milletlere örnek olmuş, aile değerlerine verdiği önemle gelişimini sürdürmüş ve yüzyıllar boyunca köklerindeki bu kültürel kimliğini ve zenginliğini muhafaza etmiştir.

Ailenin temel amacı, sağlıklı nesiller yetiştirerek topluma faydalı bireyler kazandırmaktır. Bu nedenle toplumumuzun büyük bir çoğunluğunu oluşturan gençlerimiz ve çocuklarımız; sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ortamda ailelerinden alacakları eğitimle milli ve manevi değerlere ne kadar bağlı olarak yetişirse, ülkemizin geleceği de aynı oranda sağlam ve müreffeh olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimin “Aile Haftasını” kutlar, tüm ailelere sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler dilerim.

Editör: Haber Merkezi