Vali Mustafa Tutulmaz’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Fedakârlıkları, emekleri ve sevgi dolu kalpleriyle hayatımızı güzelleştiren ve o hayatı bizlere yaşanabilir kılan, umutlarımızı yeşerten kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, kadını ve erkeği ayırt etmeyen ve eşit tutan bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu çerçevede kadınlarımızı hayatın her alanında hak ettikleri konuma çıkartmak için devletimiz önemli çalışmalar yapmakta ve kadınlarımızın statüleri kamuda ve diğer alanlarda hak ve adalet ekseni çerçevesinde her geçen gün yükselmektedir.

Kadına saygı, değerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın temel gereğidir. Eğitim, ekonomi, siyaset olmak üzere toplum hayatında kadını dışlayan bir anlayışın olması, kadınlarımıza cinsiyet ayrımcılığı ile bakılması, şiddet, taciz, istismar, baskı gibi hiç olmaması gereken durumlar ile karşı karşıya kalmaları ne yazık ki günümüzde hem ülkemizin hem de dünyanın sorunudur.

Başımızın tacı olan kadınlarımızı her alanda daha iyi konuma getirebilmek, haksızlıklar, eşitsizlikler ve ayrımcılıklar karşısında kadınlarımızın yanında yer almak, onların haklarını korumak başta devlet olarak bizler olmak üzere hepimizin görevidir. Çalışma hayatı ve diğer alanlarda yaptıkları hizmetlerle ülkemize değer katan, başarılarıyla örnek olan, ülkemize yönelik tehditlerde cesur ve dimdik tavırlarıyla bizlere güç katan, üreten, emek harcayan fedakâr kadınlarımız yarınımızın en büyük teminatıdır.

Bu anlamlı gün vesilesiyle öncelikle canlarından çok sevdikleri evlatlarını, babalarını, eşlerini ve yakınlarını bu topraklar uğuruna şehit veren şehit yakını kadınlarımıza sabır temenni ediyorum.

İlimiz ve ülkemizdeki tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi