Vali Mustafa Tutulmaz’ın 23 Nisan Bayramı Kutlama Mesajı

Demokrasimizin mabedi, sorunların konuşulduğu ve çözüme kavuştuğu yegane çatı olan TBMM kuruluşunun 100. Yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Milli iradenin tecelligahı, milletimizi ortak ideallerde buluşturan, Atatürk’ün liderliğinde Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını, büyük reformların millet iradesi doğrultusunda hayata geçirilmesini sağlayan TBMM, dünya parlamentoları arasında itibarlı bir konuma sahiptir. TBMM’nin kurulduğu 100 yıl önce bugün Büyük Atatürk’ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesiyle, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, milletin birlik ve bütünlük içinde hür ve müstakil yaşamasını öngören bir yönetim şekline ulaşılması amaçlanmıştır. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılması, geleceğimizi şekillendiren tarihi bir adım, milli egemenlik ilkesinin vücut bulmasını sağlayan önemli bir dönüm noktasıdır.

Sevgili Çocuklar

Yüce Meclis’in açıldığı günün Atatürk tarafından sizlere bayram olarak armağan edilmesi, Atatürk’ün ve milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin en somut göstergesidir. Sizlerin de bu güveni boşa çıkarmayacağınızdan şüphe duymuyorum. Sizler ülkemizin ve milletimizin en büyük zenginliği ve umut kaynağısınız. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Bu yıl Koronabirüs salgını nedeniyle okullarınızdan uzakta, bayram törenleri için yaptığınız gösterileri yapamadan hüzünlü bir 23 Nisan geçiriyor olsak ta bu durum heyecanınıza ve bayram sevincinize gölge düşürmesin. En büyük bayramımızı en büyük coşkuyla kutlayalım. Bayraklarımızla donatalım evlerimizi ve her zamankinden daha çok sallayalım bayraklarımızı.

Sizlerin mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeniz için, devlet ve millet olarak üstün bir gayret gösteriyoruz. Bu ülkede yapılan her şey sizler içindir. Yarınlarımızın teminatı sizlerin çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almanızı; demokrasiyi özümsemiş, insan haklarına ve başka fikirlere saygılı, değerlerine bağlı, araştıran, sorgulayan, özgüveni yüksek ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmeniz için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Yarınlarımız sizin elinizde şekillenecektir. Çalışırsanız, kendinizi en iyi şekilde yetiştirirseniz ideallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizlerin güçlü Türkiye’nin mimarları olacağınıza inancım tamdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.

Editör: Haber Merkezi