Vali Mustafa Tutulmaz’ın 19 Mayıs Kutlama Mesajı

Değerli Afyonkarahisarlılar;

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını milletçe, birlik ve beraberlik içinde coşku ve gururla kutluyoruz.

‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ ülküsünün tekâmülü 19 Mayıs 1919’da gerçekleşmiştir. Namık Kemal’in ünlü “Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini/Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?” dizelerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini/ Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini.” dizeleriyle verilen cevap, ülkemizin kurtuluş, kuruluş mücadelesindeki azmin ve umudun sembolüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı Millî Mücadele zaferle sonuçlanmıştır. İşgalci güçlerin ülkemiz üzerindeki emelleri yok edilmiştir. 19 Mayıs 1919 ve sonrasında verilen mücadelenin üzerinde yükselen çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk gençliğinin kararlı duruşu ve üstün çalışmaları sayesinde muktedir bir ülke olarak sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nda kanlarını ve canlarını veren aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, değerli Afyonkarahisar halkının ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi