Vali Mustafa Tutulmaz’ın 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajı

Türkiye 2016 yılının 15 Temmuz’unda hain darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmış, Saat 22 sıralarında başlayan devleti ve hükümeti ele geçirme teşebbüsü, aziz Milletimizin destansı direnişiyle 16 Temmuz sabahı engellenmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir komuta zinciri dışında, çeşitli sınıflardan ve rütbelerden, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup askerin başlattığı bu darbe girişimi, sınırlı ama ellerindeki silahların gücü sebebiyle tehlikeli bir boyutta cereyan etmiştir.

Tarihinde darbelere sıkça şahit olan bu millet, 15 Temmuz’da kendi vatandaşına kurşun sıkan, tankları şehir meydanlarına süren, halkına bombalar yağdıran hainlere geçit vermeyerek, demokrasi destanı yazmış, hainlerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır.

Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramamıştır. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı Terör Örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur.

15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini almış, Türk Milleti demokrasi ve hukuk devletine bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Birliğini, beraberliğini, kardeşliğini güçlü tutan bir Türkiye’de huzurun, istikrarın, kalkınmanın önünde hiçbir engel olamaz.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, 3 yıl önce bugün bu destana adını yazdıran kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah bu ülkeyi bir daha böyle hainlikle imtihan etmesin.

Editör: Haber Merkezi