Vali Mustafa Tutulmaz’ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

İnsanı layık olduğu değere uygun seviyede ve mutlu yaşatmak için verilecek en temel hizmetlerin başında sağlık hizmetleri gelmektedir. Günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi devletlerin en önemli önceliklerinden biri haline gelmiştir.

Ülkemizde son yıllarda sağlık alanında yapılan reformlar, sağlık güvencesinin toplumun her kesimini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması, modern sağlık tesislerinin inşa edilmesi, tıp eğitiminde kaydedilen ilerlemeler ve teknolojik imkânların da kullanımıyla insanlarımızın aldığı sağlık hizmetlerinde çok önemli bir iyileşme sağlanmıştır.

Vatandaşların güvenlik, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarının etkin ve yaygın biçimde karşılanması, sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bireylerin yaşam kalitelerindeki yükselme, toplumların gelişmişlik düzeylerinin de en önemli göstergeleri arasında sayılmaktadır.

Sürekli değişen ve artan sağlık ihtiyaçlarının karşılanması, mevcut sorunların üstesinden gelinmesi devletin, sağlık çalışanlarının ve toplumun işbirliği anlayışı içerisinde hareket etmesiyle mümkün olabilecektir.

Ülkemizin dört bir köşesinde, insan hayatını her türlü menfaatin üzerinde tutarak fedakârca hizmet veren, ömürlerini hayat kurtarmaya adayan ve gayeleri insanı yaşatmak olan tüm hekimlerimizin ve bütün sağlık personellerimizin Tıp Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi