Vali Mustafa Tutulmaz Yangın Protokolünü İmzaladı

Vali Mustafa Tutulmaz tarafından ‘Afyonkarahisar Orman Yangınları İle Mücadele Protokolü’ imzalandı.

6831 Sayılı Orman Kanununun 68 ve 76. maddeleri ile 69. maddesine istinaden çıkarılan ve Bakanlar Kurulu Kararı ile 09.10.1976 tarih ve 15729 Sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe konulan "Orman Yangınlarının Önlenmesi Ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkındaki Yönetmelik" in 32. maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 9. ve 66. maddeleri uyarınca oluşturulan; 2018 Yılı Orman yangınları ile mücadele komisyonu Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandı.

Köroğlubeli Yangın İstasyonunda Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında toplanan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri yer alırken, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Orman Bölge Müdürü Recep Temel ve il müdürleri ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda sunum yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, alınan yangın tedbirler ve yangınların çıkış nedenleri hakkında bilgi verdi. Yangınla mücadele kapsamında Orman Teşkilatı olarak hazırlıkların tamamlandığının altını çizen Temel, Vali Tutulmaz başkanlığında imzalanacak olan protokol ile çok daha verimli çalışmalar sergileneceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra protokolün maddeleri okunarak her kuruma düşen görevler titizlikle belirlendi. Protokole son şeklinin verilmesinin ardından kamu kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından imzalar atıldı.

Vali Tutulmaz, ‘Afyonkarahisar Orman Yangınları İle Mücadele Protokolü’nü imzalarken yangınsız bir sezon geçirme dileğinde bulunarak, orman teşkilatına başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi