Vali Mustafa Tutulmaz Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu

Ders zili öğrenci ve öğretmenler için bugün son kez çaldı. 2017-2018 eğitim öğretim yılı bugün yapılan karne törenleriyle sona erdi.

Afyonkarahisar’da da eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Nurettin Karaman İlkokulu’nda 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış töreni yapıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

İl Genelinde 133 Bin 654 Öğrenci Karne Aldı

Afyonkarahisar il genelinde Temel Eğitim düzeyinde 98 bin 301 öğrenci, Ortaöğretim düzeyinde ise 35 bin 353 öğrenci olmak üzere toplamda 133 bin 654 öğrenci karne aldı. Nurettin Karaman İlkokulu’nda da 232 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Ziyaretlerinde sık sık öğrencilerle bir araya gelen Vali Mustafa Tutulmaz öğrencileri karne gününde de yalnız bırakmadı, onların heyecanına ortak oldu.

Şiir dinletenlerinin ardından gerçekleştirilen sema gösterisiyle başlayan karne töreninde halk oyunu gösterisi ise büyük alkış aldı.

Okuma Kültürüyle Geleceğe Hazırlanın

Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz yorucu ve meşakkatli bir eğitim öğretim döneminin geride kaldığına değinerek: “Sevgili öğrenciler ve değerli öğretmenler. Bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktık. Yarınlarımızın teminatı öğrencilerimiz bir dönemi daha geride bırakarak güzel bir tatili hak ettiler. Kendilerine karnelerini vererek ve velilerimizi tebrik ederek bir eğitim öğretimi geride bırakacağız. Tabi çok yorucu ve meşakkatli bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Bu dönemin geneline baktığımız da eğitim ve öğretimin daha aktif geçtiğini açıkça ifade edebiliriz. Bilgi yarışmalarıyla, beceri yarışmalarıyla ve değişik aktivitelerle en önemlisi de kitap okumaya verdiğimiz ağırlıkla bu yıl çok daha gayret sarf edildi ve bunun sonucu olarak ta gerek velilerimiz ve gerekse öğrencilerimiz daha fazla yoruldular. Ama sadece kitap okuyarak akademik başarıları elde edilemez. Bunun yanında genel kültürümüzün artırılması, geleceğe yönelik bakış açıların şekillenmesi ve en önemlisi de okuma kültürüyle beraber geleceğe hazırlanabilmek gereklidir. Bu yönüyle kitap okumayı önemsiyoruz ve bunun da okullarımızda ciddi şekilde uygulandığını görüyoruz. Bu uygulamalar sayesinde önümüzdeki birkaç yıl içerisinde başarılara yansıdığını hep birlikte göreceğiz. Bu anlamda emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim camiasına huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Yaz Sezonunu Sadece Dinlenme Olarak Görmeyin

Öğrencilere tatil içinde bazı tavsiyelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz: “Sözlerime son verirken öğrencilerimize şunu ifade etmek isterim. Yaz sezonunu sadece tatil, dinlenme olarak algılamayın. Tatil dinlenme gibi algılansa da bunun yanında aktif olarak da gezip görebileceğiniz, yaz spor okullarına gidebileceğiniz, kitap okuyabileceğiniz veya değişik sosyal aktivitelerde bulunabileceğiniz bir dönemdir. Tekrar tatiliniz hayırlı olsun. Karneleriniz hayırlı olsun. Gelecek yıl da daha iyi ve enerjik bir şekilde sizlerle karşılaşmak ümidiyle hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum. Allah'a emanet olun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra sınıflara giren Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri öğrencilere karnelerini dağıttı. Vali Tutulmaz, öğrencilere kitap okuyun ve tarihi ve kültürel geziler yapın tavsiyesinde bulundu.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 17 Eylül’de Başlıyor

MEB tarafından hazırlanan 2018-2019 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.

Editör: Haber Merkezi