Vali Mustafa Tutulmaz Muhtarlarla Yemekte Bir Araya Geldi

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Valiliğimiz ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı işbirliği ile merkez mahalle, merkeze bağlı kasaba ve köy muhtarlarına yönelik yemek programı düzenlendi.

Programa Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, İdare ve Denetim Müdür V. Abdurrahman Özdilekler, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ve köy ve mahalle muhtarı katıldı.

Yemek programı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu ve ardından ebediyete intikal etmiş muhtarlar ve tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen dualar edildi.

Ardından konuşmalara geçildi. İlk olarak Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur konuştu. Uygur, muhtarlık görevinin önemi ve tarihçesini içeren bir konuşma yaptı. Programa katılan Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak’ta muhtarlığın önemi ve devam eden Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin düşüncelerini paylaştılar. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise her türlü sıkıntıda muhtarların yanlarında olacaklarını iletti.

Hem Vatandaşı Hem Devleti Temsil Ediyorsunuz

Son olarak söz alan ve dört yıldır her 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak kutlandığını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Muhtarlarımız ile zaman zaman değişik toplantılarda bir araya geliyoruz. Ben öncelikle her birinizin Muhtar Günü’nü tebrik ediyorum. İl merkezimizde yüzde 50’nin üzerinde değişim var ve muhtarlarımızın birçoğu yeni. Seçim döneminde birçok mahallede 20’nin üzerinde aday vardı. Yani artık muhtarlık değerli bir görevdir. Zor bir görev yapıyorsunuz. Bir taraftan devletin vatandaşa karşı elçisisiniz. Diğer taraftan vatandaşın elçisisiniz devlete karşı. Başka bir görev böyle çift taraflı değil. Bulunduğunuz görevde hem vatandaşı hem devleti temsil ediyorsunuz. .Çift şapkalı zor bir görevi yerine getiriyorsunuz. Ben sözlerimi noktalarken katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Başta Barış Pınarı Harekâtı olmak üzere bugüne dek şehit düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri program sonunda muhtarları tek tek yolcu ederek Muhtarlar Günü’nü bir kez daha kutladı.

Program sonrası otelde bulunan Kardeş şehrimiz Almanya’nın Hamm Belediyesi Sosyal Uyum ve Entregasyon Dairesi Başkanı Wolfgang Müller tarafından Vali Mustafa Tutulmaz’a Hamm şehrine özel plaket takdim edildi

Editör: Haber Merkezi