Vali Mustafa Tutulmaz'ın 19 Mayıs Mesajı

Aziz vatandaşlarım, Kıymetli Gençler!

Büyük bir gururla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı tüm olumsuzluklar karşısında umutları yeşerten, kurtuluş inancını eyleme dönüştüren bir adım olmuştur. 19 Mayıs, vatanımızın kurtarılması ve milletimizin şerefli bir millet olarak yaşayabilmesi için atılan tarihi bir adımdır. Atatürk önderliğinde 1919 tarihinin 19 Mayıs’ında yakılan İstiklal meşalesi milletimiz için bağımsızlığın müjdesi olmuş; millet egemenliğine dayanan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır. Bağımsızlık ve özgürlük savaşını fiilen başlatan 19 Mayıs, Türk Ulusu'nun uyanışının sembolüdür. Mustafa Kemal’in 19 Mayıs'ı doğum günü olarak kabul etmesi, 19 Mayıs'ın şanlı tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi biçimde yansıtmaktadır.

Sevgili Gençler!

Türk gençliği, ülkemizin geleceğinin, yarınlara en iyi biçimde hazırlanabilmesinin en önemli güvencesidir. Gençlerimizi, düşüncelerini çekinmeden dile getirebilen, sorumluluk duygusu yüksek, kurallara uyan, sorunlara duyarlı, yeniliklere açık, eleştirel düşünceye sahip, öğrenmeye istekli, çalışan, üreten, teknolojiyi yakından takip eden, çağdaş bireyler olarak yetiştirmemizin önemini vurgulamak istiyorum. Bunları yaparken sporu hayatınızın bir parçası haline getirebilmelisiniz. Büyük düşünmeyi, idealleri doğrultusunda yılmadan gayret göstermeyi temel hedef olarak belirlemelisiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesi gençlerimizin çalışkanlığı ve azmiyle mümkün olacaktır. Millet ve Devlet olarak, gençlerimize güveniyoruz.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımıza esenlikler diliyorum.

Editör: Haber Merkezi