Vali Mustafa Tutulmaz İGM Üyeleri İle Yemekte Buluştu

Vali Mustafa Tutulmaz, İl Genel Meclisinin 2020 bütçe görüşmelerinin tamamlanması dolayısıyla Valiliğimizce düzenlenen yemekte İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Üyeleri ve İl Özel İdaresi Kurum Müdürleriyle bir araya geldi.

En Büyük Pay Yatırımlara Ayrıldı

Yemekte ilk olarak İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban söz aldı. Tüm arkadaşlarımızın büyük bir vatanseverlikle, kaynakları en verimli şekilde, israfa, şaşaya gerek olmaksızın kullanma niyetinde olduğunu çok iyi biliyoruz. İşte bu avantajımız nedeniyle güzel bir bütçe dönemi gerçekleştirdik. Elbette her ilçemizde İl Genel Meclis üyemizin talepleri daha fazlaydı. Bunu tamamen karşılayamadık, ama mümkün olduğunca beklentileri büyük ölçüde karşılayan, aynı zamanda kaynakları da yerinde karşılayan bir bütçe gerçekleşti. Bütçemizde en büyük pay yüzde 60 oranla yatırımlara ayrıldı. Bizim için öncelikli olarak kırsal kesimin, köylerimizin temel ihtiyacı su ve kanalizasyondur. Sonra yol gelir, diğerleri daha sonra gelir. Biz tüm planlarımızda bu kıstası uygulamaya gayret ettik” dedi.

Uyumlu Çalışmanız İçin Kutluyorum

Daha sonra söz alan Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu yıl ilk kez seçilen arkadaşlar için ilk bütçe çalışması oldu. İlk bütçenin heyecanı vardı. Tabi ki bütçe ilçelere kaynak aktarmanın yoludur. Çok heyecanlı ve yorucu bir çalışmadır. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Çünkü farklı partiler olmasına rağmen en küçük bir sıkıntı olmadan bütçe görüşmelerinde oybirliği ile sonuca varabilmek önemli bir sonuçtur ve bunu da başardığınız için sizleri özellikle bu nedenle tebrik ediyorum. Başta İl Genel Meclisi Başkanımız olmak üzere tüm İl Genel Meclisi üyelerine ve İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Her Bir Kuruşun Takipçisi Olacağım

Vatandaşa dokunan hizmetlere öncelik verildiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bütçe bir taraftan da karar organı tarafından yürütme erkine yetki vermek ve bu yetkiyi de sınırlandırmaktır. Siz görevinizi yaptınız bundan sonraki görev bizlere düşüyor. Bunu verimli bir şekilde en ücra köydeki vatandaşımızın ihtiyacını karşılamak için kullanmak bizlere düşüyor. İnşallah bunun gereğini bundan önce yaptığımız gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla, aynı hassasiyetle yapacağız. Buna inanın. Bu konuda gönlünüz rahat olsun. Şahsım adına şunu söyleyebilirim. En küçük kuruşun hesabını sorma yönünde gayretimi bilirler. Bu işlerin takipçisi olacağım. 2 buçuk yıla yakın süreçte çok verimli hizmetler yaptık. Az paralarla çok yatırım yaptık. Bunu taşra da kamu kurum ve kuruluşlarında da görmek mümkündür. Vatandaşa dokunan, onların günlük konforunu sağlayacak hizmetlere öncelik veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Artık Herkesin Gelmek İstediği Bir Şehir

Görev süresince Afyonkarahisar’ı markalaştırabilmek için önemli çalışmalar yaptığını ve bunun veriminin de bir bir alınmaya başladığını belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu dönemde ilimizi Marka Kent haline getirebilmek adına ciddi çalışmalar yaptık. Bunlardan da birer birer verim alıyoruz. En son gastronomi alanında dünyada 36 şehir arasına girdik. Ülkemizde de 3 şehir arasına girdik. Bu kendiliğinden oluşan hususlar değildir. Bunları kazanabilmek için emek gerekiyor, çaba gerekiyor, geçmişini iyi hazırlamak gerekiyor. Afyonkarahisar'da tüm çalışma arkadaşlarımızla bu konuda belediyemizin de işbirliği içerisinde güzel çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların sonucunu da bir bir alıyoruz. Gastronomi alanında UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı’na girdik. Bundan 6 ay önce yine Tarihi Termal Kentler Birliği üyesi olduk. Dünya Motokros Şampiyonası 2 yıldır ilimizde devam ediyor. Motokros Şampiyonası şu anda Türkiye'nin uluslararası alanda yaptığı 4. büyük etkinliktir. Belki biz sahip olduğumuz değeri çok fazla bilemeyebiliriz, ama gerçekten önemli bir etkinliktir. Bunun karşılığını da ağır ağır almaya başladık. Afyonkarahisar artık herkesin gelmek istediği bir şehir konumuna geldi” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Türkiye'nin En Gözde Şehirlerinden Birisi Olacak

Afyonkarahisar’ın her geçen gün adından daha fazla bahsettirdiğini kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Biz öyle çalışmalıyız ki herkes Afyonkarahisar'a gitmemeyi bir eksiklik olarak hissetsin” demiştim. Ben bu eksikliğin ağır ağır hissedildiğini gözlemliyorum. Kendinden her geçen gün bahsettiren bir Afyonkarahisar var. Bunun da ileride iş ve aş olarak Afyonkarahisar'a çok daha yoğun olarak döneceğini açıkça görüyoruz. Çok uzak değil üç beş yıl içerisinde Afyonkarahisar Türkiye'nin en gözde şehirlerinden birisi olacak. Bu yönde de hızlı bir şekilde gidiyoruz. Buralardan sağlanan bütçe imkânlarının verimli kullanılması ile bu duruma gelindi. İlimiz aynı zamanda yapılan girişimler ile sanayi şehri olma yolunda da ilerliyor. Bu alandaki gelişme artarak devam edecektir. Afyonkarahisar’da olmaktan ve burada çalışmaktan mutluyum. İnşallah hep birlikte daha fazla hizmet, konfor ve mutluluk sağlarız.”

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından İl Genel Meclisi üyelerine tek tek teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi