Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun "Vakıflar Haftası" Kutlama Mesajı
Vali İrfan Balkanlıoğlu “Vakıflar Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali Balkanlıoğlu mesajında, “Vakıflarımız, büyük medeniyet birikimimizin en güzel tezahürlerinden biri, milletimizin şefkat, yardım severlik, birlik ve beraberlik duygularını yansıtan tarihi, kültürel değerlerimizin yaşatılmasında, dayanışma ruhunun güçlendirilmesinde büyük payı bulunan çok önemli kuruluşlarımızdır.
Ülkemizin dört bir yanında imar edilmiş olan vakıf eserlerimize sahip çıkmalı, çocuklarımıza bu eserleri tanıtmalı ve vakıf bilincini aşılamalıyız. Toplumda huzur, güven, barış ve sevgi ortamını pekiştiren, zenginlik ve refahın paylaşılmasına imkân veren bu tür müesseselere sahip çıkarak, yoksullukla mücadele ederek, muhtaç bir tek vatandaşımızın kalmaması için gayret göstermeliyiz.
Vakıflarımıza sahip çıkmak, bu eserlere yenilerini kazandırmak, vakıf medeniyetinin yansıması olan sevgi kültürünü, şefkat ahlakını yeşerterek, bu mirası gelecek nesillere aktarmak sadece belli başlı kurumların değil, hepimizin temel görevi olmalıdır.
Vakıflar Haftasında; insanlara yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla kurulan Vakıfların hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere, Afyonkarahisar'lı Hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, Vakıflar Haftası’nı kutluyorum”dedi.
 
Editör: Haber Merkezi