Vali İrfan Balkanlıoğlu'na Teşekkür Ziyareti
Hayır ve eğitim kurumlarına yapılan yatırımlarla gündeme gelen Bolvadin İlçemizde geçtiğimiz aylarda Sultan Carullah Kuran Kursu’nun temeli Vali İrfan Balkanlıoğlu, bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile atılmıştı.
Sorunsuz bir şekilde ilerleyen Kuran Kursu inşaatında büyük katkısı olan Vali İrfan Balkanlıoğlu’na Bolvadin Müftüsü Muammer Kavşak, Yatılı Sultan Carullah Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gazi Apaydın ve beraberindeki heyetle teşekkür ziyaretinde bulundu.
Ziyaret sırasında Kuran Kursu inşaatı hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Gazi Apaydın Kuran kursu inşaatının %20’nin tamamlandığını belirterek, “Bolvadin Sultan Carullah Yatılı Kız Erkek Kuran kursu olarak faaliyet göstermekteyiz. Kız kuran kursumuzu 1yıl içinde bitirdik. Toplamda 110 öğrencisi bulunmaktadır. Şuanda eski yerinde faaliyet gösteren erkek kuran kursunda 65 öğrenci vardır. Erkek kuran kursu inşaatına başladık. Valimiz ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz hocamız ve Eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç teşrifleri ile 8 Kasım 2013 tarihinde temelini atmış olduğumuz erkek hafızlık kuran kursu inşaatının zemin katı bitmiş bulunmaktadır. 3 kat kalan binanın zemin oturum alanı 900 metrekare olup toplam bina alanı 5000 metrekaredir. Kuran kurslarımız hiçbir cemaatle ilgisi yoktur. Kurslarımız Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olup, inşaatın yapımı ve diğer giderleri halkın yardımları ile olmaktadır.
Ziyaret sırasında konuşan Vali Balkanlıoğlu, Kuran-ı Kerim öğretilmesi hususunda önemli bir vazife üstlenen Yatılı Sultan Carullah Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gazi Apaydın’ve teşekkür ederek, ziyaretiniz beni ziyadesiyle sevindirdi. Hayatımızın maddi değerlerinin yanında manevi değerlerimizde vardır. Bir kuşun kanatları misali bu iki değere layıkiyle sahip olmamız gerekiyor. Bu nedenle dinimizi iyi bir şekilde Kuran-ı Kerim gibi doğru bir kaynaktan öğrenmek ve öğretmek gerekiyor. Zaten Peygamberimiz (SAV)” Sizin en hayırlınız Kuran-ı öğrenen ve öğretendir” buyurmuştur. İşte hem Peygamberimizin (SAV) söylediği bu vasfa mazhar olabilmek için hem de dinimizi öğrenmek için Kuran-ı Kerimi öğrenmemiz ve öğretmemiz gerekiyor. Bu nedenle sizleri bu çabanızdan dolayı kutluyorum. Size destek vererek Kuran Kursu binasının yapımına vesile olan herkese teşekkür ediyorum. dedi.
Ziyaretin sonunda Dernek Başkanı ve diğer yöneticiler tarafından Vali Balkanlıoğlu’na, hat sanatıyla yazılmış ve Mevlana’nın sözü bulunan tablo ve Vali Balkanlıoğlu’nun isminin yazıldığı çini hediye edildi. 
Editör: Haber Merkezi