Vali, Huzurevi’nde iftarda
Vali Balkanlıoğlu Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Verilen İftar Yemeğine Katıldı.
Tüm yaşlılara verdiği önemle bilinen ve her fırsatta huzurevi sakinlerini ziyaret ederek onların istek ve taleplerini dinleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, huzurevinde düzenlenen iftarda il ve ilçe huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen ve Hayırsever Meziyet Çelikoğlu tarafından desteklenen iftar programına Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Akgün Corav ve eşi Bayan Corav, Vali Yardımcısı Adem Uslu ve eşi Bayan Uslu, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Okçin Akşit ve eşi Bayan Akşit, İl Müdürleri ve Afyon Huzurevi, Emirdağ Huzurevi, Sandıklı Huzurevi ile Bolvadin Huzurevi sakinleri katıldılar.
İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım’ın duası ile başlayan iftar yemeği, Emirdağ Huzurevi sakinlerinden Halil Morca’nın Kuran-ı Kerim okuması, Bolvadin Huzurevi sakinlerinden Ramazan Karahan’ın, ‘Unutma’ isimli şiiri okuması, Sandıklı Huzurevi sakinlerinden Yusuf Kalkan’ın Türk Sanat Müziğinden bir eseri söylemesi ve Afyon Huzurevi sakinlerinden Mehmet Enül’ün de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapması ile devam etti.
Yemekte başta Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Bayan Balkanlıoğlu’na, il protokolü ve eşleri ile kıymetli huzurevi sakinlerine ‘Hoşgeldiniz’ diyerek sözlerine başlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, ‘’Bu güzel iftar yemeğinin düzenlenmesinde destekleriyle bizleri yalnız bırakmayan hayırsever Meziyet Çelikoğlu’na teşekkür eder, davetimize icabet eden herkese şükranlarımı sunarım.’’dedi.
Daha sonra yemekte söz alan Vali Balkanlıoğlu; ’’Bugün Ramazan ayının bereketini, birlik ve beraberliğini, sevincini ve neşesini değerli büyüklerimizle yaşıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Ramazan ayının yaşlılarımız açısından önemi daha büyüktür. Her zaman olduğu gibi onları bu mübarek günde de yalnız bırakmadık. Zaten büyükleriyle ilgilenmeyen, onların ihtiyaçlarını yerine getirmeyen ve onları kendi başlarına bırakan milletten, millet diye bahsedemeyiz. Tabiî ki huzur evinde yaşayan büyüklerimize ev ortamlarını aratmayacak ortamlar hazırlanarak her türlü ihtiyaçları karşılanıyor ve birçok sosyal aktivitelerle birlikte hayatları süslenmiş durumda. Fakat onların da farklı insanlar görmeye, onlarla sohbet etmeye ve bu ve bunun gibi özel günlerde bir arada olmaya ihtiyaçları var. Bizlerde bu anlamda onları hiçbir zaman yalnız bırakmamalıyız. Bir milleti ayakta tutan o milletin yaşlılarıdır. Bu nedenle büyüklerimiz bizim başımızın tacıdır. Onlarla çok iyi ilgilenmeli ve onlarla her zaman bir araya gelmeliyiz. Dinimiz de bu konuya ayrı bir önem göstermiş ve yaşlılara iyi davranmamız için de kesin hükümlerde bulunulmuştur. Bu anlamda gönül huzuruyla büyüklerimizle bir araya geldiğimiz iftarı Allah kabul etsin der, Ramazan ayının hepimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.’’dedi.
Konuşmalardan sonra yaşlılarla sohbet eden Vali Balkanlıoğlu ve eşi Bayan Balkanlıoğlu, huzurevi sakinlerinin istek ve taleplerini dinlediler.
Vali İrfan Balkanlıoğlu ve tüm protokol üyelerine teşekkür eden huzurevi sakinleri, ‘’Çocuklarımızın ve ailelerimizin hazırlayamadığı ortamlarda yaşıyoruz. Huzurevlerinde bizim her türlü ihtiyacımız karşılanıyor ve bu nedenle siz devlet büyüklerimize sürekli dua ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin dediler.
Editör: Haber Merkezi