Vali Güner,  UBM Derneğini  Tebrik Etti

Valimiz Hakan Yusuf Güner, Dünyada Bir İlki Başaran Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele UBM Derneğini Tebrik Etti.

Afyonkarahisar için yaptığı projelerin içerisinde sosyal sorumluluk projelerine de öncelik veren ve bu uğurda toplumun sağlıklı bir şekilde devamlılığını sağlamak adına çalışma ve faaliyetler gerçekleştiren sivil toplum örgütlerine destek ve katkılarını esirgemeyen Valimiz Hakan Yusuf Güner, dünyada bir ilki başaran Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele UBM Derneği yetkililerini makamında kabul ederek onları yürekten tebrik etti.

Ziyarette Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele (UBM) Derneği Genel Başkanı Ahmet Akay, Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, UBM Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Hakan Koç ve İMG A.Ş. Bursa Bölge Müdür Yardımcısı, UBM Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Teşkilatlanma Başkanı olan Günay Barış ile Jijitshu ve MMA (Karma Dövüş Sanatı) sporunda başarılar elde etmiş ilimiz gençleri hazır bulundular.

Ziyaret sırasında daha önce de Sayın Valimizi ziyaret ettiklerini, Sayın Valimizin kendilerine gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı çok mutlu olduklarını ve bu destekle dünyada bir ilki başardıklarını belirten, Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele (UBM) Derneği Genel Başkanı Ahmet Akay; “Afyonkarahisar’da madde bağımlısı 4 tane gencimiz var. Bunun Türkiye’de değil dünyada bir ilk olan ilaçsız bir tedavi yöntemi ile spor destekli olarak madde bağımlılığından uzaklaştırdık. Hiçbir iğne ve ilaç olmaksızın krizlere giren, yani çok üst seviyelerde madde bağımlılığı yaşayan ve çok genç olan bu evlatlarımızı bu kötü alışkanlıklarından kurtararak, tamamen kendilerini ve dolayısıyla toplumumuzu zehirleyen maddeden kurtardık. Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Hakan Koç’un önderliğinde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş’ın sahiplenmesiyle ve derneğimizin gülen yüzü İMG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Günbeki’nin destekleriyle dünyada bir ilki başardık. Her türlü şarta ve olumsuz durumlarda bile yılmadık. Böylesine güzel bir başarıyı herkesle paylaşmanın onur ve gururunu yaşıyorum.”dedi.

Afyonkarahisar’daki madde bağımlısı gençlerimizi başta Sayın Valimiz’in büyük destekleri, bunun yanından Halk Eğitim Müdürü Murat Diktaş’ın özverisi ile UBM Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Hakan Koç’un büyük gayretleriyle Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde Belediye Başkanı Murat Karakoyun’nun katkılarıyla sporu sevdirdiklerini ve böylece madde bağımlılığından tamamen kurtardıklarını belirten (UBM) Derneği Genel Başkanı Ahmet Akay;“Sinanpaşa’da oksijenin bol olduğu, doğa ile iç içe olan bir mekanda gençlerimize oksijen depolandı. Daha sonra Sayın Valimizin destek ve katkılarıyla Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezinde bulunan ve çok güzel imkanlara sahip olan salon ile Afyonkarahisar Spor Kompleksinde Hakan Koç hocalarının geceli, gündüzlü verimli bir çalışma sonucunda dünyada bir ilki başardılar. Böylece ilaçsız tedavi sonucunda büyük bir başarı yakalanmış oldu. Ben emeği geçenlere derneğim ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyor, bu başarının tüm dünyaya örnek olacağını belirtmek istiyorum.”dedi.

Ziyaret sırasında sözlerine öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek başlayan ve elde ettikleri başarılar hakkında kısaca bilgiler veren UBM Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Hakan Koç;“İçlerinde madde bağımlısı olan ve bu kötü alışkanlığından kurtulan gençlerimizle birlikte 13-16 Ağustos 2015 tarihleri arasında Jijitshu ve MMA Türkiye Milli Takım seçmesi şampiyonasına katıldık. Bu katıldığımız şampiyonada 17 tane madalya kazandık. Bunlardan 7 tanesi altın, 5’i gümüş ve diğer 5’i de bronz madalyadır. Burada başarılı gençlerimiz milli takıma seçildiler ve Avrupa ile dünya şampiyonalarına davet edildik. Şu anda da tüm özveri, içtenlik ve büyük bir inançla bu müsabakalara hazırlanıyoruz. Aynı zamanda Dünya MMA Federasyonun yapmış olduğu müsabakalara 5 sporcumuz katıldı. Burada da 5 sporcumuz rakiplerini nakavtla yenerek 5 altın madalya kazandılar. Bunlarda önümüzdeki günlerde yapılacak olan Dünya MMA müsabakalarına katılmaya hak kazandılar. Bu başarılar Afyonkarahisar’ın şanına yakışır bir başarıdır. Bu başarının sağlanmasında büyük emeği olan başta Sayın Valimize ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi arz ediyoruz.”dedi.

Konuklarından sevindirici ve bir o kadar da başarı dolu bilgiler alan Valimiz Hakan Yusuf Güner, ziyaretin ve pırıl pırıl Afyonkarahisar gençleriyle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu söylerken; “Afyonkarahisar Valiliği olarak ‘Bağımlı Olma Özgür Ol’ adında bir proje hazırladık. İlimizin ticaret, sanayi, kültür ve turizm anlamında büyük ilerlemelerin yaşanmasının yanında sosyal sorumluluk projelerine de önem verdik. Çünkü toplumuzun sağlıklı ve en uygun şartlarda bekası bizim için çok önemli. Toplumun çekirdekleri olan aile bireylerinin öz güvenlerinin artması, bilgili, medeni, çağdaş ve sağlıklı bir şekilde yetişmelerini istiyoruz. Tabi bunu da sağlarken zararlı her türlü alışkanlıktan ve devamındaki bağımlılıktan uzak tutmaya çalışıyoruz. Bu uğurda bizlere yardımcı olan, desteklerini esirgemeyerek yanımızda bulunan herkese teşekkür ediyor, kendilerine Valilik olarak da her türlü desteği vereceğimizin sözünü veriyorum. Bu anlamlı ve önemli misyonumuzda hatırı sayılır başarılar elde eden Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele (UBM) Derneği yetkililerini ve üyelerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

Ziyaretin sonunda UBM Derneği çalışma ve faaliyetlerine sağlamış olduğu büyük desteklerden dolayı UBM Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Hakan Koç ve İMG A.Ş. Bursa Bölge Müdür Yardımcısı ve UBM Genel Başkan Yardımcısı Günay Barış tarafından Valimiz Hakan Yusuf Güner’e plaket takdim edilirken, Jijitshu ve MMA (Karma Dövüş Sanatı) sporunda başarılar elde eden gençlere madalyaları Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından takıldı.

Editör: Haber Merkezi